Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте на всички. Имам котле Виадрус U22 на твърдо гориво. Гледах сега са пуснали горелки на пелети за тези котлета. Сменя се долната вратичка и се слага горелката. Разглеждах, че техните горелки са най евтините на пазара. В Ерато ми казаха, че работи нормално и няма проблеми. Да питам знаещите тук, дали са монтирали такова нещо и ефективно ли е.
За горелка ГП -20 ли става дума , Лазар Ганев скоро пущаха 1 такава .В тема -Помощ за свързване на задвижка към контролер, на 4 страница има снимки на котел Виадуса с горелката където са монтирали.
Вчера ходих да ми направят оферта за такава горелка. Точно за ГП - 20+ става въпрос. Инвестицията не е малка, та затова да питам Лазар(след като е монтирал) дали си заслужава.
от kok » чет окт 07, 2010 12:17 pm
sensi написа:Вчера ходих да ми направят оферта за такава горелка. Точно за ГП - 20+ става въпрос. Инвестицията не е малка, та затова да питам Лазар(след като е монтирал) дали си заслужава.


е със сигурност ще спестиш хамалогиите с дървата или въглищата но като пари за гориво ще ти излиза по-скъпо и то може би двойно (добре би било инвестицията да е само горелката но....) така че сам си прецени :? :wink:
Днес я гледах-1700 лв в Ерато.Монтирана на долната вратичка на Дакон . :wink:
Е, как да кажа дали си заслужава - всеки сам си преценява. Пламен, на който монтирахме такава горелка си купи и складира пелетите и замина да плава за 6 месеца. Синът му има задачата само да хвърля по 2 чувалчета по 15 кг на ден в бункера и 1-2 пъти седмично да изхвърля легенчето с пепелта. Автоматиката върши останалото. За него е изгодно, макар че още му настройваме системата. Опитах да зарибя един комшия със семейно хотелче, на който бях монтирал преди 2 години У26, той вика, че от малък е свикнал с дървата и не му трябва друго. За него е неизгодно. Общо взето има интерес от хора, живеещи по вили и къщи във вилните зони, където няма газ, а пък не им се хамалува. Сигурно е по-скъпо от въглища и дърва, но е много по-удобно и чисто гориво - пушек през комина не се вижда. Мисля да слагам в офиса една камина с изнесен през стената комин - като на газовите котли. Тя си има вентилатор, така че тяга не и трябва. Чувам, че било правено.
Гледах с горелката дават една бяла кутия с работен термостат в нея и блокиращ термостат едно червено копче.Елементарно свързване .
sensi
май се отказа от горелката :)
Вчера пак я гледах ,даже до 25 киловата е 1610 лв , до 32 клв -1710 лв и до 45 клв -2300 лв :) Готино изглежда , има подобрения около камерката за запалване -преди искаше почистване всеки ден и частично разглабяне .Тая година не ходих на Пловдивския ама миналата имаше действащ модел на Виадрус с такава горелка в едно червено камионче на Ерато. :) Друг тип горелка на пелети е Фероли .
Ориентировъчно , какъв разход на пелети дава тази горелка?

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Отопление”