Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Как се " обръщат " прозорци? С този термин се сблъсках след смяна на дървената дограма с ПВЦ дограма. Има фирми ,които извършват тази услуга , но лично на мен изпълнението не ми хареса. Може ли да обясните цилия процес и материалите ,които се използват.Смятам,че не е толкова трудно да си го направиш сам, но сигурно има тънкости в изпълнението и спазване на някои технологични изисквания.
Ще съм много благодарна да получа професионална конкретна помощ за тази манипулация.
Благодаря предварително
Мария

--------------------------------------------------------------------------------------
Допълнителна информация:
Майстори за обръщане на прозорци
Сравнете оферти и цени безплатно
Аз така ги обръщам,харесва ми повече от проста замазка !!

Прикачен файл

2.jpg
2.jpg (89.49 KиБ) Видяна 14204 пъти
Ползвай http://www.napravisam.bg/forum/search.php има много писано по темата
незнам дали си намерил това,което колегата е посочил но един съвет никога не "обръщай" прозорците със стиропор или фибрани,защото ще текне като лейка/за кондез/.след поставянето на прозорците,вземаш лепило за топлоизолации за мен е по устойчиво.Мрежа,която се поставя в/у топлоизолации и ъгли с мрежа,на стандартен прозорец около 4бр.вземаш 1бр маламашка и последователността е ясна,приятна работа!
mit2markov написа:незнам дали си намерил това,което колегата е посочил но един съвет никога не "обръщай" прозорците със стиропор или фибрани,защото ще текне като лейка/за кондез/.след поставянето на прозорците,вземаш лепило за топлоизолации за мен е по устойчиво.Мрежа,която се поставя в/у топлоизолации и ъгли с мрежа,на стандартен прозорец около 4бр.вземаш 1бр маламашка и последователността е ясна,приятна работа!

Интересно ми е как става без да се прави подложка,при условие че повечето дограми ги слагат с размери от 1-3 см по-малки от циментената(тухлена) рамка,та мисълта ми е как ще се замаже тази разлика само с теракол? :?
в посоченото от мен не става въпрос за количество а за качество и какъв е проблема с 3см :?.и за да не влизаме в безмислени спорове не е уточнено за външно или вътрешно "обръщане се касае
Моите ги "обърнах" с гипсокартон, после монтажна пяна м/у картона и стената, че имаше много големи дупки, ръбобрани и отгоре шпакловка.
За да не отварям нова тема, а и тази е с подходящо заглавие.

Дограмата е дървена. От вън е обърната с топлоизолация. Прозорците отвътре са "обърнати" с варо (хоросано)-циментова мазилка. Шпакловано е с колор кит. реших по ръбовете между шпакловката и прозореца да мина с ивица акрилен силикон, за да не се пукне след време. И после е боядисано с латекс (оргахимски). Е, след 1 година почна да пука. На различни места, повечето пукнатини са малки и ако не ти кажат че там е пукнато трябва много да се загледаш за да ги видиш. На някои места е по-забележимо (снимал съм най-сериозната пукнатина за да се види). Пукнатините са по ивицата силикон, не са заради шпакловката, няма пукнатини навътре или другаде по стаята.

Въпроса е как да го поправя така че да не пукне пак. Иначе ще махна напуканото, ще подпълня с колоркит където трябва, ще изшкуря и ще боядисам пак ... но сигурно пак ще се напука. Да ползвам ли силикон, може би по-марков :?

http://img153.imageshack.us/img153/530/dsc04521v.jpg
toni_g79 написа:Аз така ги обръщам,харесва ми повече от проста замазка !!

Здравей,toni_g79.С този профил е станало много красиво и,тъй като и на мене ми се налага да обръщам прозорец,имам 2 въпроса:
1.От какъв материал е профила?
2.От къде мога да си го купя?
Благодаря предварително.
Пиша,защото юни месец бях в Испания и ми направи впечатление,че там прозорците и вратите се обръщат по този начин.Качвам снимки.

Прикачен файл

Picture 0055.jpg
Picture 0055.jpg (36.33 KиБ) Видяна 12390 пъти

Прикачен файл

Picture 0054.jpg
Picture 0054.jpg (34.28 KиБ) Видяна 12390 пъти

Прикачен файл

Picture 0051.jpg
Picture 0051.jpg (34.29 KиБ) Видяна 12390 пъти

Прикачен файл

Picture 0050.jpg
Picture 0050.jpg (39.46 KиБ) Видяна 12390 пъти

Прикачен файл

Picture 0049.jpg
Picture 0049.jpg (28.79 KиБ) Видяна 12390 пъти
Ауминиева дограма с алуминиеви външни щори. Това покрай стената е алуминиев перваз. Може да бъде отлят с касата (един елемент) или да се постави допълнително, но преди монтажа.

п.с. Изисква перфектно права стена, измазана, шпаклована, може и боядисана.

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Направи сам”