• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравейте!Искам да споделя с вас как лесно,евтино и бързо си направих системка за наблюдение пред дома.Взех стара уеб камера вързах я със този удължител:

http://www.ipmagazin.com/data/line_extender.jpg

Дават го до 45м,моя лан кабел на който е вързан е двасетеина метра,един познат има магазинче за джаджи и го продава за 14,70лв.
Доста е удобен може да се ползва за доста неща.Софтуера който ползвам е ActiveWebCam-11.6.Недостатък за момента е осветлението вечер,но мисля че и на това ще му намеря цаката със ИЧ-диоди.Снимки ще кача утре.Дано да ви е полезно!!! :wink:
ceco78 - специалист
за лампа със сензор за движение ,мислил ли си. Нещо като тази http://auction.bg/item.php?id=290799
Мислил съм,ама много котета щъкат из двора а и комшията бачка нощем и няма да е удобно според мен,за това за сега съм се спрял на варианта IR-осветление.
torbalan - Дървен философ
няма ли такива камери с безжична връзка?

моята лампа не реагира на котета...
аз за сега само лампа съм турил, ама всички съседи знаят, че и камера има :)))
torbalan написа:
няма ли такива камери с безжична връзка?

моята лампа не реагира на котета...
аз за сега само лампа съм турил, ама всички съседи знаят, че и камера има :)))
има безжични,има със нощно виждане.....абе всякакви,а пък размерите им започват от два сантиметра до нормален размер.
Johny - майстор
ohoboho написа:
Мислил съм,ама много котета щъкат из двора а и комшията бачка нощем и няма да е удобно според мен,за това за сега съм се спрял на варианта IR-осветление.
Има сензори, които не реагират на малки предмети /животни/ например до 12кг. /Creep Zone/ и други, които се настройват, но са скъпи.
Камери има вече всякакви да,но идеята беше за нещо бързо и евтино.На мен всичко ми излезна към 20-на лв.По принцип ми трябва за през деня да наблюдавам,кога пристига пощата,ако съм вкъщи и кой звъни на врата,а и съм я сложил точно на таблото за елекромерите,току виж може да се шашнат тия от ЧЕЗ и сметката да намалее :group3g: За сега не съм мислил още варианта за през вечерта ,но това не е фатално,както споменах ползва се главно през деня.Ето и малко снимки:

Прикачен файл

P1090519.jpg
P1090519.jpg (53.55 KиБ) Видяна 11604 пъти

Прикачен файл

P1090520.jpg
P1090520.jpg (35.75 KиБ) Видяна 11604 пъти

Прикачен файл

P1090522.jpg
P1090522.jpg (42.63 KиБ) Видяна 11604 пъти

Прикачен файл

P1090523.jpg
P1090523.jpg (46.78 KиБ) Видяна 11604 пъти

Прикачен файл

P1090526.jpg
P1090526.jpg (48.7 KиБ) Видяна 11604 пъти
sian - специалист
Възможно ли е и как би могло да се ползват повече от една камера.
Възможно ли е и как би могло да се ползват повече от една камера.
Предполагам че е възможно,не съм тествал.Според мен варианта с по-вече камери е удачен за по-малко помещение,евентуално с USB-разклонител и USB-удължител от 3м до 5м макс.
petrol c20xe - напреднал
здравейте а може ли там където е поставена и свързана камерата с лан-връзката да се наблюдава от друго място през интернет като IP камера
  • 1
  • 2

Тема "Лесна и евтина система за наблюдение чрез PC-то." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: