Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
kiril_lz - напреднал
може ли някой да ми каже какви греди ми трябват за навес и на какво растояние се слагат ребрата
EDI - майстор
Зависи от площта и конструкцията на навеса.Обикновено ребра 10Х5, монтирани на 50-60 см, но все пак трябва да се знае как смяташ да го правиш и каква е площта.
kiril_lz - напреднал
Ами навеса ми е 6м дълак на3.5м смятам да слагам 10х10 греди без да ги подпирам отдоло на какво растояние трябва да ги слагам .
ebahti - майстор
3,5м е множко,особенно ако наклона е малък и задържа сняг-ще провиснат при всички случай ако е с керемиди............ама ако покриеш с метални такива или с битумни не би тр. да имаш проблем. Реди ги през 50 до 60см
schuldiner - майстор
Ако обшивката е дъски няма проблем и с 5х10. Що го дават през 50-70 см и аз не знам, но такава е практиката. На 3,5 м по Черноморието обикновено няма нужда от допълнително подпиране.

И друг път съм го казвал: или конструкцията определя покритието (хидроизолацията), или обратното. Зависи какво покритие си си наумил, а оттам и какъв ще е товарът, наклонът, премостванията и т.н. А може и по обратния път да се изведе оптималната конструкция.
kiril_lz - напреднал
Здравейте ами ас мисля да ги слагам на 50 60см 10х10 греди отдоло да накова ламперия , а между гредите да сложа ватаа отгоре да бъде с керемиди
Johny - майстор
ebahti написа:
3,5м е множко,особенно ако наклона е малък и задържа сняг-ще провиснат при всички случай ако е с керемиди............ама ако покриеш с метални такива или с битумни не би тр. да имаш проблем. Реди ги през 50 до 60см
Няма да провиснат. На вилата са 8х8 през 60см. Ската е малко по-дълг от неговият. През зимата в най-големият сняг измерих разстоянието по вертикала. Беше същото както и преди снега.
Кире, а за какво ти е вата, след като ще бъде навес, т.е. отворен най-малко от една страна.

Тема "навес" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: