Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
Проблема е следния :

" Майстор " ми каза да смеся смола с бензин и получената смес да нанеса на дървения парапет, обаче след известно време явно от слънцето започна да се отдела прах от парапета

По надолу прочетох че е по добре да се използва лак на водна основа
- въпроса ми за този лак е дали след време ще се лющи .

Ако можете да ми кажете от тук натътък какво да направя, и какво ви е мнението да намажа дъските с трансформаторно масло.

Благодаря на всички

Прикачен файл

P8230321.jpg
P8230321.jpg (75.43 KиБ) Видяна 2453 пъти
EDI - майстор
Няма да се лющи, лака пропива в дървото, не създава повърхностен слой като другите лакове/яхтени и прочие/.Само че, сега с тази нафта и смола няма да стане работата, отгоре да нанасях на водна основа.Нататък вариантите са два - сменяш дървенията и я правиш като хората или продължаваш всяка година със същите съставки.Предполагам, че сместа ти е пропила дълбоко в дървото и шлайфане надали ще оправи положението, освен ако не минеш на абрихта няколко милиметра стружка.
trix - специалист
Леко имат един лак на водна основа,който е еластичен и го дават и за дограми,само че тази основа може би не е подходяща за лакиране,имаш вариант да намериш подходящия за основа на лака грунд.Всъщност тази прах трябва да се махне до здраво,това може да стане с шкурка на флекс,например,или ако може да се разглобява да ги минеш на абрихт(вертикалните),и после при сглобката да използваш и лепило
housedoktor - майстор
Ако искаш да стане хубаво-колегата по-горе ти е казал как,но не използвай лепило за външни елементи.Иначе лайка на водна основа не се лющи,може да поизбледнее след няколко години само .Избягвай всякакви съвети свързани с ГСМ материали (масла ,бензини, нафта , ракетно гориво и т.н)Пазара е пълен с лакове импрегнанти прочие подходящи за целта покрития

Тема "Как да оправя това - лакиране дървен материал - външно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: