Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Здравейте, имам едно питане към профисионалистите , а то е следното:
Имам 2 бани и кухня , които трябва да захраня с топла и студена вода, но искам да избегна момента в който ако се ползва банята и през това време се пусне ст.вода от кухнята водата в банята става по гореща. Има ли начин това да се избегне без да слагам термостатични батерии? Разумно ли е да се направят отделни кръгове за всяко помещение , и ако е така как да се изградят? Моля за съвет .
NeoBoss - специалист
като искаш специалисти .... отиди при тях платиси за да ти кажат ... тука сме любители готови да помогнем един на друг.

та все пак такова нещо според мен се получава при липса на тебит или налягане... зада се избегне ще помогне само система повишаваща тези неща.
zimel - специалист
Като любител, мога да да кажа, че налягането пада при липса на достатъчен дебит за консуматорите...

Аз с всичките си последствия (за своя сметка ) си пуснах:
1. Тръба за студена вода- 1 "(магистрала)
2. Тръба за топла вода - 3/4 "(магистрала)
3. Циркулационна (топла вода) - 3/4"
4. Отклоненията към изходите - 1/2 "
x. Студената магистрала захранва и бойлер за топла вода.

Имам захранване на студена вода -1"( важно! - що'т ей'сеГа някой ще викне- ми що ти е 1'' , като захранването ти е 1/2")

Още немога да изпробвам новото си творение , ама силно се надявам да няма неща от сорта на... пуснал някой водата в кенефа , или в кухнята и... аз в банята.... или изпържен , или замръзнал. :lol:

Захранвам - две бани с тоалетни, тоалетна , кухня.
Каналски - специалист
pepo77 написа:
...
Отделни тръби за всяко помещение (водоснабдявана арматура) си е Добра екстра!
Другият вариант е ако може да избегнеш общи участъци , а общите участъци да са с по-голям диаметър. Също "до бойлера" диаметъра на студената вода да е по-голям.
Проблема се получава от "пад на налягането/загуби" при студената вода (същото и за топлата може да се получи) при ползване.
P.S.
Наистина разделянето на помещенията на отделни тръби е най-близко до сполучливо решение, но въпреки всичко покажи каква схема си измислил!
благодаря за изказаните мнения.
сега малко по-подробно:става въпрос за апартамент /мезонет 4-5 ет./,трябва да захраня две бани и кухня ,като бойлера е на 4-5 метра от тези помещения.от долната баня излиза захранваща тръба за ст.вода3/4 след което е водомера и от там нататък съм "аз".идеята ми е да пусна 4 тръби с 4 крана.
1.захранване бойлер
2.захранване кухня
3.захранване баня1
4.захранване баня2
мисля всичко да е на 3/4
въпроса е има ли смисъл цялото това нещо,и ако има какви са плюсовете.
има ли смисъл да слагам възвратен клапан след всеки кран.
Каналски - специалист
pepo77 написа:
....
To ако ставаше само така с думи да се описва :)
pepo77 написа:
въпроса е има ли смисъл цялото това нещо,и ако има какви са плюсовете.
Ами загубите на налягане по "топлата" и по "студената" да са почти еднакви ... и да няма други консуматори по "пътя"
pepo77 написа:
има ли смисъл да слагам възвратен клапан след всеки кран.
странна мисъл ... то няма нужда и от кранове, просто са си екстричка

Тема "помощ относно вик инсталация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: