Напишете въпрос свързан със санирането.
Здравейте искам да попитам този вид изолатор може ли да се постави на вътрешна изолация и какви са му предимствата? Ако може някой да сподели, хора които са го използвали? 3см достатачни ли са за вътрешна изолация и ще има ли ефект? Замислям се за този вариант за догодина, но дотогава може да има какво ли не :)..Моля дайте мнения
За вътрешна изолация най-важно е материала да е възможно най-твърд, така че ако си решил да е с неопор то поне вземи от този с по-голяма плътност. (листове 2,50х0,50 м - те са и оребрени, така повече държи и лепилото и шпакловката). Обаче ще дадеш много пари, а за вътрешно мисля, че ще изгубиш предимството на графита (нека ме поправи някой ако греша). Иначе може да ползваш фибран - той е доста по-твърд от стиропорите.
peter_m написа:Иначе може да ползваш фибран - той е доста по-твърд от стиропорите.

И по-подходящ в случая.
Ако може увеличи дебелината. Пък зависи и какво изолираш.
една шпакловка с мрежа и флекс лепило отгоре решава въпроса с мекотата на стиропора
Незнам дали е по добро но производителя на "ТЕРАПОР EPS", което е по лиценз на BASF ми е съсед (бъдеш, по къща) и цялата къща я направи отвън с такъв. Май съм пукал и снимки тук.
Сигурно има някакво предимство,
1. Не прави вътрешна топлоизолация !!!
2. Не се подвеждай че Неопора има някакво предимство пред стиропора , това е просто търговски трик за вкарване на сива боя в полистиролните гранули.Нещо като маргарин без холестирол .
3. Направи си външна топлоизолация с най малко 5 см. стиропор.
stivemaster написа:1. Не прави вътрешна топлоизолация !!!
2. Не се подвеждай че Неопора има някакво предимство пред стиропора , това е просто търговски трик за вкарване на сива боя в полистиролните гранули.Нещо като маргарин без холестирол .
3. Направи си външна топлоизолация с най малко 5 см. стиропор.

Това го знам, че много хора са против вътрешната изолация, но и много хора немогат да си позволят да плащат за външна.Живея в къща на 2рия етаж и ако трябва да правя външна ще трябва да направя на 2 големи стени, над мен има и таван, като направя и това ще трябва и да застъпя част и от първия етаж, което като погледнеш ще стане още една стена разходи на вятъра.Нямам възможност и да направя по дебела изолция на тавана, защото имам секция, която стига почти до тавана(там как да го направя с по-тънак стиропор ли? Нямам възможност за гипсокартон с 5 см вата, както казах имам секция и няма да стане помогнете..дайте идеи
UP
не мога да разбера какво точно питаш,като искаш прави си вътрешна изолация,и тя си има предимства-бързо затопляне на стаята,избираш си изолатор,лепиш,шпакловаш и боядисваш и тва е,3 см са достатъчни.
Последна промяна от trix на нед ное 21, 2010 1:06 pm, променено общо 1 път.
trix написа:една шпакловка с мрежа и флекс лепило отгоре решава въпроса с мекотата на стиропора


Това не е вярно.

ArturDent: :Незнам дали е по добро но производителя на "ТЕРАПОР EPS", което е по лиценз на BASF ми е съсед (бъдеш, по къща) и цялата къща я направи отвън с такъв. Май съм пукал и снимки тук.
Сигурно има някакво предимство,"

Има предимство, материалът му е без пари.

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Саниране”