Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Проблем: имам двор, който се цепи на две, та тъй като в моята половина нямам отделен електромер и в момента използваната ел. енергия е за сметка на съседите... колко струва поставянето на нов електромер и там всички останали процедури... става дума за област Перник... и за колко време става цялата работа :) мерси предварително
много сложна работа,говоря за ЧЕЗ значи струва около 400-500 лв откриване на нова партида,проблема е във времето чака се мноооого,ако нямаш връзки си е цяло приключени!!!!
това "мноооого" как да го разбирам, месец, два, три, година, две, три :?
panassonic написа:това "мноооого" как да го разбирам, месец, два, три, година, две, три :?

да не те отчаям,по-добре някой друг да каже който скоро се е сблъсквал с това.На мен ми отне 2 месеца,при условие че имахме познат,иначе съм чувал че най-малко 6 месеца,но пак казвам по-добре и някой друг да каже :roll:
аха ясно, ми значи ще си подам молбата или там квото е... началото на следващата година... пък да се надяваме до пролетта да има резултат
При аналогичните монополисти от ЕВН (в моя край) си има изградени центрове за работа с клиенти. Там откликват на всякакви запитвания, жалби и прочие казуси. Задаваш им въпрос (често попълвайки някаква тяхна бланка) и чакаш отговор. За всяко едно нещо, което ги питам, моля и пр. питам какъв е срока в който ще получа отговор. Стоя и чакам, а когато този срок се изчерпи започвам да вися през цялото им работно време докато казуса ми не бъде разрешен. Естествено постоянното ми присъствие, биволското ми спокойствоие и любезният ми тон ги изкарват извън релси и само за да се отърват от всичко това и мен самият проблемите ми се изглаждат доста скоропостижно.
С други думи: информираш се какъв е реда. Снабдяваш се с нужната документация (винаги носи две три копия, копие нат.акт нотариално заверено) приготвяш си сумата парички. Подаваш, плащаш и чакаш. Съмнявам се срока при ЧЕЗ да е повече от месец/два. Идеята име да ти пуснат тока и после да ти взимат парички. Тактика е да изградиш визуален контакт с едно длъжностно лице и да го поддържаш само с него. Така колкото по-често се появяваш толкова по-запомнен ще си. В един момент ще имаш възможността да спретнеш реплика от рода на " аз тук си прекарах младините" / "тук за един ток ми мина двегодишната отпуска"
Желая успехи!
Ето ти встъпителна информация
http://www.cez.bg/bg/za-klienta/bitovi-i-stopanski-klenti/blanki-na-uslugi-za-rapredelenie.html

Истинската информация в Центъра за обслужване на клиенти
ЧЕЗ Перник
Информирай се хубаво за срока на всяко едно действие, което монополиста трябва да извърши. Защото имаш в Общите условия на ЧЕЗ следния текст, от който можеш да се възползуваш.

Общите условия „ЧЕЗ Електро България” АД
Чл. 29. (1) При доказано неспазване на срок по вина на продавача, определен с тези Общи условия, продавачът заплаща обезщетение на потребителя в размер на 10 лева за всеки 24 (двадесет и четири) часа закъснение.

(2) (изм. с Решение № ОУ-03/26.04.2010 г. на ДКЕВР, в сила от 01 юни 2010 г.) Обезщетението може да се претендира от потребителя в рамките на 90 (деветдесет) дни от изтичането на неспазения от продавача срок.
Демек най-много 900 кинта. Ако подадеш жалба на 90-тия ден.

Което също ще рече, ако стане авария и не я оправят - 900 кинта !
Баси...
Колега,ако ти се налага да ползваш ток през времето в което чакаш ЧЕЗ да реагират и си в добри отношения със съседите си разбери се с тях и сложете един контролен електромер в таблото,който да мери твоята консумация,така хема ще си чакаш ЧЕЗ,хем ще си ползваш тока и ще можеш да си го отчиташ!
Може и 2ри електромер които да го засичате само с комшиите
мъка-мъкаааа
но явно всички монополисти са еднакви
при евн/сливен/ на последните 3 кооперации инвеститора след като е платил/по около 9000лева на всяка/тока се доставя след повече от година след плащането
при един друг клиент..............преотстъпи на евн част от дворното си място за изграждане на трафопост/трафобудка/,платил си еза партида и вече 3-4 месеца няма още ток от новия траф, а трябва да се сложи само 1 електромер и да се опне 30 метра кабел
Много тъпо, няма ли поне едно нещо, което да работи като хората в България... но не бързам за никъде. Мерси за отговорите на всички :)
Често срещан въпрос в България- " кое е по-бързо, охлюва или електричеството?"
Хайде на подпискатааа :)

http://www.antimonopoli.bg/
Ако си в добри отношения със съседите/които ти доставят ток(напрежение)/,няма нужда да съобщаваш на ЧЕС.Стига да не научат.Имах подобен случай с контролен електромер,но с EVN/енерго вече няма :) /.Те казаха че имало кражба на енергия. :) Чудно ми е инженера който констатира свързването къде е завършил :?
krasiorocknroll написа:Ако си в добри отношения със съседите/които ти доставят ток(напрежение)/,няма нужда да съобщаваш на ЧЕС.Стига да не научат.Имах подобен случай с контролен електромер,но с EVN/енерго вече няма :) /.Те казаха че имало кражба на енергия. :) Чудно ми е инженера който констатира свързването къде е завършил :?

Ми какво да ти кажа, в Бг понятие като инженер не съществува вече, учех в ТУ София... и простооо... нз как да ти го опиша... дават дипломи на такива идиоти.... все едно някоя гимназия да даде диплома за средно образование на маймуна... положението е трагичноооооо. Не ми се мисли направо летвата е толко ниско, че вече и летва няма, добре че се махнах от там на време!!!
Колега истината е,че ние българите все обвиняваме образованието за собствения си мързел!В днешно време нищо не ти пречи като искаш да станеш висококвалифициран инженер,който да е сигурен в себеси,да станеш такъв!Електротехниката е наука,чиито основи и закони са измислени преди околко 120-30 години и едва ли скоро ще се променят!
Така,че ако имаш желание можеш да учиш качествено,пък те нека ти дадат дипломата лесно от университета! :)

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Електротехника”