Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
asen4o - специалист
Здравейте! Искам да попитам някои дали е правил машинка за мелене на месо от обикновенна такава и бормащина. Ще се радвам на оригинални идей.
sian - специалист
Колега за свалям манивелата и ключето и на негово място в шнека навивам един по дълъг болт. Неговата глава стягам в патронника на бормашината, за предпочитане е да е бавнооборотна, най добре с електронен регулатор. Обаче са нужни двама души, един на бормашината и 2-ри да зарежда мелачката. Задължително да се ползва някакво парче дърво за натискане на месото ЗАЩОТО МОЖЕ ДА ОТКЪСНЕ ПРЪСТИ!!!!
Виж на тази колко е висок входа, няма толкова дълги пръсти....
http://www.best.bg/stock.asp?cat_id=595&id=13907
asen4o - специалист
и на мен ми се върти подобна идея, ако може да постнеш снимки
pasat - специалист
Аз така направих с нашата месомелачка - махнах манивелата, отзад стопера на манивелата е с резба м8, та на негово място бутнах болт, стегнах го в патронника на бормашината... смелих около 1 кг месо и незнам защо стана но леглото на болта стана на парчета. Сега трябва да купувам нова месомелачка. Следващият път ще измисля захвата да е като на манивелата, т.е. външно да обгражда оста на ... на бургията (не знам как се нарича точно винта), и да има удължение за бормашината. Мисля ще е по-стабилно.
mitaka_25 - напреднал
аз съм се захванал с направата на такава машина само че с ремъчен редуктор от хлеборезачна машина,монофазен мотор 0,75 и китайска месомелачка 32 ри номер един познат има сглобена такава машина и ми я даде да смеля месото за суджука 28 кг месо за 7 минути :shock:
maistor-sm - специалист
mitaka_25 написа:
аз съм се захванал с направата на такава машина само че с ремъчен редуктор от хлеборезачна машина,монофазен мотор 0,75 и китайска месомелачка 32 ри номер един познат има сглобена такава машина и ми я даде да смеля месото за суджука 28 кг месо за 7 минути :shock:
Можеш ли да пуснеш малко снимки на това творение?
mitaka_25 - напреднал
мога да снимам неговата моята още нее готова
koleto84 - специалист
Благодаря за снимките! :shock:
mitaka_25 - напреднал
забавиха ме с месомелачката последно ми обещаха до края на следващата седмица да ми я доставят,щом я получа и започвам да сглобявам веднага и ще снимам всичко

Тема "Машинка за мелене на месо (електрическа)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: