Здравейте,
направих ремонта в хола и с удоволствие взех да внасям техниката
Първо телевизора, после компютъра и т.н...
Обаче се получи много интересна ситуация:
Включвам телевизора в контакта (не включвам телевизора)
към него връзвам приемника с HDMI кабел (приемника не е включен в контакта) и тръгвам да връзвам кабела от сателитната чиния в приемника.Още с допирането на кабела до буксата на приемника главния бушон пада
Първия път случайност.. ок. опитвам втори път БАМ същата работа
Аз от токове и щуротии не разбирам, идва брат ми поназнайва уж, повтаряме ситуацията и той така
Това което измислихме е, че може проблема да е в дефектотоковата защита (която съм сложил с идея НЯКОГА да работи-в момента заземяване нямаме - къща).Може би нещо да е объркано при връзването (в другата стая всичко си работи обаче...).
Виждаме, че нулите в таблото са на отделни 3 места и не са вързани в с обща шина (както си мисля, че тряба да е) та засега това което ни идва на ум е да ги вържем заедно (с мост мужду трите отделни шини) и да купя галваничен разделител за кабелната.
Ако някой има няква идея или поне насока ще бъда много благодарен да я сподели.
Предполагам ще има въпроси, макар да не разбирам ще опитам да кажа кое как...
направих ремонта в хола и с удоволствие взех да внасям техниката
Първо телевизора, после компютъра и т.н...
Обаче се получи много интересна ситуация:
Включвам телевизора в контакта (не включвам телевизора)
към него връзвам приемника с HDMI кабел (приемника не е включен в контакта) и тръгвам да връзвам кабела от сателитната чиния в приемника.Още с допирането на кабела до буксата на приемника главния бушон пада

Това което измислихме е, че може проблема да е в дефектотоковата защита (която съм сложил с идея НЯКОГА да работи-в момента заземяване нямаме - къща).Може би нещо да е объркано при връзването (в другата стая всичко си работи обаче...).
Виждаме, че нулите в таблото са на отделни 3 места и не са вързани в с обща шина (както си мисля, че тряба да е) та засега това което ни идва на ум е да ги вържем заедно (с мост мужду трите отделни шини) и да купя галваничен разделител за кабелната.
Ако някой има няква идея или поне насока ще бъда много благодарен да я сподели.
Предполагам ще има въпроси, макар да не разбирам ще опитам да кажа кое как...