Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Здравейте,

Имам следното питане.
Понеже съм домоуправител на вход и ми е възложена задача да проуча възможността за ремонт на козирката трябва да събера оферти от няколко фирми, които да объсдим и гласуваме.Проблема е че мужду двете входни стъпала и самия под на входа има дупка/ приблизително около 10 см./ и повечето фирми , които идват ми казват , че укрепването на самата козирка ще е доста скъпо. Предлагат ми като решение запълването на това пространство с бетон или запълването му с камъни и замазка само отпред, което обаче според мен е само козметично решение.

Моля за вашето компетентно мнение по въпроса , ако е необходимо ще пусна и снимки, но съм сигурен, че всеки втори вход има същия проблем.

Благодаря предварително.
mladkal - майстор
И аз го играя домоуправител.
В ред на мисли:
-проучи първопричината за възникването на проблема.(Това може да придаде неочакван отенък на проблама)
-събери няколко оферти
-проучи технологията, по която ще отстранят проблема
-търси гаранция
-търси фактура, касов бон и подобни (в това число и актуално състояние на фирмата избрана за изпълнител)
-надлежно описани действия и също толкова подробни описания на материалите, които "изплнителя" ще вложи
-всичко това да е НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНО.
-запознай се със ЗЕС (закона за етажната собственост) из основи. Като домуправител, ТОЙ-закона ти позволява да си назначиш -назначите Съвет на етажната собственост. Т.е. да си изберете "изпълком" от няколко човека, които да ги разисквате нещата и да ги подлагате на гласуване.Не поемай еднобично нещата, за да не ти запалят после чергата, ушите, нервата...

Те това е от мен, на този ЕТАП.
Успехи!

Тема "Проблем с козирката на входа на панелен блок" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: