Съвети за начинаещи готвачи.
sonny - помощник
Хора, помагайте, че го повтасах малко. Та фен съм на карфиола и бях решил да правя бидонче само с карфиолче, лошо няма, ама си нямах идея в какво се забърках. Та освен карфиолче си взех малко камби, морковче и зеленце. Това ще си кажете ок, лесно е, ама се оказа, че не е толкоз лесно, защото май туршийката ми е в промишлено количество. Та проблема е следния, в бидон 120л съм нарязал 30кг. карфиол, 6кг моркови, 2кг червени камби и около 6 кг зеле. Проблема идва сега как да направя марината. Дали да е само сол и вода като на зелето, дали оцет, захар и т.н. а и в какви пропорции да го правя, вече всичко е нарязано и добре разбъркано, ама оставих бидона така, та сега ровя за рецепти. Така, че ако някой може да помогне, после пробата от мен :lol:
mita6kiii - специалист
Трушия от тези продукти си направихме и ние у дома, само че не в такова количество :lol:.Във десет литрова кофа пълна с нарязани продукти сложихме следната марината:
1 чаена чаша сол
2 ч. ч. захар
2.5 ч.ч. олио
3 ч.ч. оцет
Стана хубава трошийка, но незнам как ще ги нагласиш пропорцийте за твоето количество зеленчук.
sonny - помощник
мерси за бързия отговор, аз досега ровя из нета и стигам до извода, да я правя с вода и сол, малко захар за да е сладникава и малко оцет. посмятах и стигнах до извода, че карфиола ми е около 22кг, след почистването. реално цялото количество зеленчук трябва да ми е около 36кг, ама се събра в 120л бидон от ония от татово време, остана педя мясо до капака. определено прекалих с това си начинание, добре, че сме 3 къщи рода та ще помагат и другите в яденето. твоята рецепта ми хареса и ще я пресметна като за мен
PostalDude - помощник
Абе мани ги тия чушки и глупости ,сложи само карфиол и моркови е това е туршията! Освен това става трепач и от ряпа и моркови :razz:
sonny - помощник
Туршийката е вече факт, стана чудна, раздавам на познати и всички я харесаха. Та на около 35кг зарзават, сипах около 80л. вода, 2кг морска сол, 2кг захар и 2 бутилки винен оцет. поседя на топло бидона около 10тина дни, и всеки ден по две кофи от около 10-12л претакане. и вече рупаме задружно карфиолче.
freshenero - специалист
Има по магазините едни пакетчета за стрелизация на д-р Йоткер.Земи следващия път и сложи със това нещо и пак ще си говорим.Стига да имаш достатъчно ракия :lol:

Тема "Бърза помощ за туршия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: