Монтаж, топло и звукоизолации.
ivan_ws - напреднал
Добър ден. Искам да направя вътрешна изолация на 1 от стените в малка стая (остъклен балкон).
Значи първо, гипсокартон и вата не е вариант, защото ще ми изяде много място.
Второ, стириопор-мрежа-замаска-шпакловка също не е вариант защото макар и да е малко по-тънък вариант е по-слабо при удър или натиск.
Мислих си за дървена ламперия 1.8-2см защото ще е хем здраво, хем неизяждащо място, хем естетично, хем много бързо за изпълнение(без много цапане), ама пък няма кой знае какви изолационни функции. Въпроса ми е не са ли се появили на пазара някакви синтетични изолационни трърди панели, които да имат всичките предимства на дървената ламперия плюс изолация и влагоустойчивост?? Благодаря
ivan_ws - напреднал
Да точно тях разглеждах, ама нещо не ми вдъхва доверие. Някой има ли впечатления от ПВЦ ламперия
n.yaneff82 - специалист
аз съм монтирал доста ,включително и на майка ми банята и една друга стая в първи приземен етаж на къща ,, така , че имам и лични наблюдения ,които са позитивни , а и има голям избор на цвят ,само ,че не си взимай от турските ,те са боклуци , и се чупят ,белгийските наредени на добра конструкция си е една добра стена ,със изолационно качества и удароустойчива , а може и да сложиш вата отзад

В линка в подписа ми има снимки , порови малко и ще ги намериш , някъде към края са

Тема "Варианти за вътрешна изолация(като ламперия)?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: