• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
mityom - специалист
здравейте, тъй като не съм много запознат с 380в имам питане за сечение на проводник на товар в трифазна верига ето и схемата

Прикачен файл

sec.jpg
sec.jpg (26.33 KиБ) Видяна 2785 пъти
Johny - майстор
Общото захранване /~18A на фаза/ 3х2,5 мм2, отклоненията /~9A на фаза/ всяко едно 3х1.5мм2.
mirk - майстор
Това от картинките какво е? мотор или нагреватели? Колко ще са дълги кабелите, как и къде и какви кабели ще се полагат. И защо си го писал 3х* трябва да е минимум 4х*
mityom - специалист
mirk написа:
Това от картинките какво е? мотор или нагреватели? Колко ще са дълги кабелите, как и къде и какви кабели ще се полагат. И защо си го писал 3х* трябва да е минимум 4х*
това са нагреватели
разстоянието на общия кабел е около 15м а на двата отделни за двете групи около 2м
а за 3Х - дал съм го примерно за схемата иначе ще е 4Х и 5Х за главния кабел разбирасе
mirk - майстор
И как ще е положен кабела и при каква температура :)
mityom - специалист
ами от таблото в двора до къщата около 10м и 5м ътре
свт мисля 5х4мм2 и по 2,5мм2 за отделните консуматори
Johny - майстор
mityom написа:
A що питаш тогава? :? Можеш и 4 квадрата да сложиш на отклонението, но за 9А на фаза, 1,5 са напълно достатъчни.
mityom - специалист
ами нали знаеш-то не е срамно да питаш, пък и страх лозе пази, знам тел на пожарната ама.....
да си кажат спецовете мнението си е добре и да си е сигурна работата
а я кажи как се смята тока на този тип свързване тип звезда и същото ли е като при триъгълника
знам на монофазните как се смята ама както казах с трифазните ме няма много
Johny - майстор
Някъде по средата са формулите: http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 99&start=0
Звезда, триъгълник - все тая. Заместваш P и U и получаваш тока, cos = 1 при активен товар. После гледаш по таблиците http://www.filkab.com/files/catalogs/file_31_bg.pdf /табл. 1/ и ... получаваш това, което ти казах аз. :-D
mirk - майстор
Още един въпрос от чисто любопитство, какво ще правиш с 12kW нагреватели :?
mityom написа:
Ако консуматорите ти са чисто 3фазни без да има някъде свързана нула към консуматор са достатъчни 4 жилни кабели като нулата я свързваш само към корпус и никъде другаде. 4кв са множко освен ако не го правиш с някаква переспектива да вдигаш мощностите за в бъдеще. Данните за кабел СВТ са в таблица 2 въпросния справочник.
  • 1
  • 2

Тема "въпрос за сечение" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: