• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
estorm - специалист
Външното тяло се покрива с лед но въпреки това функцията ' саморазмразяване ' се включва рядко. Има ли начин това да се подобри или по някакъв начин аз да задействам тази функция ? Иначе си работи добре,
EDI - майстор
Щом топлоотдава добре, значи не е необходим дефрост.Функцията е автоматична, при твоята машина зависи от външната температура и е с таймер.Възможно е външния датчик да си е променил съпротивлението.На колко години е машината.
estorm - специалист
Трета зима е но, но реално кара втора. Струва ми се че миналата по често вкл. дефрост. Но и тази едва почва за да съм сигурен. Външното тяло определено доста побелява и затова се чудя дали не се скапва. Освен това сега в студа които мина нагласен на 26 или 29 градуса в стаята бе към 22-23. А миналата зима в студовете тази ефтинийка ме изненада много. Освен че топлеше добре най високата ми сметка за ток акумулирана от него бе 50 лв.
EDI - майстор
Викни сервиза да проверят за пропуск на фреон.
estorm - специалист
EDI написа:
Викни сервиза да проверят за пропуск на фреон.
Това защо е необходимо ? Климатика си работи добре. Само дето побелява радиатора отвън, но то си бе така от nov.
Относно градусите и като нов пак бе 22 23 в стаята при показания 27 29. При - 10 15 навън.
EDI - майстор
Ами защото каза ,че тази зима не топли добре, затова.Ако е така от монтажа, значи не е фреон.По принцип от тази машина повече не можеш да очакваш, толкова си може.Най-голямо заскрежаване има при температури от 0 до към -5 и висока влажност.При по-ниски влажността е ниска и не се обледенява топлообменника.
estorm - специалист
Не, подвели сте се , аз не казвам че работи по зле отпреди а казвам че рядко виждам да работи функцията ' дефрост' и исках да я пускам аз или да я накарам да се задейства по често защото когато е заскрежено толкова външното тяло КПДто пада и консумира повече. Поне така мисля.
EDI - майстор
От тази машина не можеш да очакваш повече от това, което ти дава в момента.По принцип на по-евтините машини алгоритъма на дефрост цикъла не е нещо кой знае какво, по-опростен е, времето е зададено с таймер, и при по-екстремни условия /температури от 0 до към -5 и по-висока влажност/ времето на дефроста, а и момента на включване не е достатъчен да свали леда и правилно си забелязал, че пада отдаваната мощност.Консумацията е една и съща, тя не се променя кой знае колко, дори при по-ниски температури е по-ниска.Марковите машини имат повече датчици и следят повече показатели, като по този начин определят сами момента и времето на дефроста.
estorm - специалист
Предполагам има поне един сензор за ' дефрост' освен таимера. Някой да има идея относно (ако има такъв) къде е разположен за евентуален достъп до него.
EDI - майстор
Има, отзад на външното тяло трябва да се вижда, някъде покрай топлообменника.
  • 1
  • 2

Тема "Климатик НЕО ( 12 ka ) рядко размразява" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: