Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ozimen - специалист
Жената установи че пералнята не топли водата.Извадих го с идеята да купя същия за смяна но реших да го пробвам директно и се оказва-реотана работи.Как да проверя дали отива ток до буксите на реотана в пералнята но без да я пускам на програма защото реотана е свален.Марката е ИНДЕЗИТ . :?
newmember - специалист
Интересно. Имаме подобен проблем с нашата Indesit :) Но все пак е по-лоша работата при нас. Платката на програматора ни е отишла от месеци, да не кажа година. На някои програми топли на други не. Но сега спря изцяло да топли водата :) Та да не е и при теб нещо подобно, само, че всичко друго да си е наред? Не го сменяме понеже струвал 200 лева, а пералнята беше 400 и нещо. Ще кара докато може и после нова ... Тази я взехме заради някаква промоция уж да спестим 40-50 лева, а мислехме една Gorenje :evil: Трудно е да и се намери нещо хубаво на Indesit-а след работата с нея, но това е положението :) Никога не бих погледнал тази марка с добро око отново :-D
kuger - майстор
Като за начало прозвъни жилата "от обувка до обувка", Може да се окаже прекъсване при кербоването на обувка.
ozimen - специалист
Сложих отново реотана но като вклуча на програма не идва ток до него.Термо релето е затворено когато е студена водата и си мисля че проблема е в програматора.Кабелите са окей -поне което проверих.Някакви идеи?
Ники274 - специалист
Варианта е да имаш нагорели пъпки,контактни пластини и т.н.,на които им трябва само профилактика и реотана да заработи както трябва.Най-добрия вариант е да проследиш схемата по захранването на реотана и с омметър да определиш къде ти е проблема,може да се наложи разглобяване програматора.
ozimen - специалист
Нагорели пъпки и букси няма никъде-всички са в идеално състояние.Виж вътре в програматора не зная дали има нагорели пъпки -не зная дали може да се отваря.
GalinBelos - специалист
Ако напишеш пълният модел на пералнята и пуснеш снимки на програматора , някой може и да ти помогне . Така само с INDESIT няма как да гадаем каква е точно твоята . Ако е от по новите вътре в програматора има платка и релета .

Тема "Проблем с нагревател на пералня." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: