Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
torbalan - Дървен философ
трябва да боядисам малка стаичка, в която после ще сложа пералнята и малък простор...

в местната железарвия ми предлагат латекс леко 2.5 кг. за 10.50 лева и бяла фасадня боя 4 кг. за 11.30 лева...

не знам що, но си мисля че няма драма да се боядиса с фасадна боя вътре, когато е по-евтина...

има ли някакви минуси подобно решение?

със същата фасадна боя съм боядисал верандата от южната страна на къщата и съм доволен от постигнатия резултат :)
toni_g79 - специалист
Принципно няма проблем.Единственото което се изтъква като непрепоръчително е,че повечето отделят вредни "вещества",даже някои твърдят,че са канцерогенни(и за това да си се ползват само външно :? .Стига нали да не е упоменато на кутията,че са за външно и вътрешно боядисване.Ако има деца според мен недей слага боя за външно боядисване,вътре!!!
housedoktor - майстор
Сложи си латекса ,макар ,че не е проблем.Леко имат и разни добавки към боите за мокро триене,мухъл и т.н . 20 мл на 900 г се поставят
миналото лято имаше и евтин бял латекс...
от порядъка на 20 лева за 25 килограма беше...

ама сега го няма :)
valat111 - специалист
Торбалане, има малко разлика в цените. Фасадната боя е за външно боядисване, латекса- за вътрешно...чаткаш ли, че съм от Русе , а тук са Оргахим и Мегхим?
цените, които казах са от магазина в козлодуй, а не в оргахим или мегахим :)
Делян - специалист
Не виждам смисъл за 1-2лв икономия да правиш експерименти. Вземай Лекото и действай. Дори бих ти препоръчал Леко със сребърни йони. Не знам какви йони има вътре и дали са сребърни :wink: , ама наистина скептицизма ми беше опроверган. На една ръка покри тавана перфектно (с грундиране преди това с разреден евтин латекс). 2.5кг беше 11лв, някъде може да го има по-евтино...
абе стаичка 2х2 метра, в която ще има една пералня и простор - ще и купувам леко за 20 лева :)

аз цялата къща боядисах миналото лято с латекс на нинахим, който беше 25 лева за 20 килограма...
и между другото - идеално си боядисва :)
silllveto - Майсторица
Без да съм спец, още един глас за латекса. Фасадната боя е за навън и се предполага, че като водоустойчива е и НЕдишаща.
valat111 - специалист
Силве, еднакво дишаща е, на една и съща основа са двете:креда. Фасадната има малко подобрители.

Тема "фасадна боя или латекс?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: