Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
aliensa - напреднал
Здравейте ,

от 3 месец аимам проблеми с един бойлер на дипломат , хоризонтален 80 литра постяно ръжда течеше от него а никой друг в блока няма подобни проблеми та както и да е оня ден влизам в банят аи гледма целия боилер те4е вода от него смрад .. спукал се .. обадих се в сервиза отидох з анов смениха ми го същия боклук взех монирах го днеска , и имам следния проблем преди от баланса постоянно си капеше вода като загрее бойлера налягането ми е 4 бара нямам високо налягане , сега като сложих новия бойлер не капе но като загрее водата и пусна студения кран на чешмат аи почва да пърди и свири яко , казаха ми че баланса пуска вода по студения кран , попитах какво да правя казаха ми да сложа възвратен вентил до баланса понеже тои неможел да издаржи налягаенто на бойлера и пускал топла вода по студния кран и затова се чувал този звук ..

та въпроса ми е нормално ли е да свири така и след слагането на тоя възвратен вентил нали няма д астане опасне бойлера по някакъв начин - съвета за вентил ми го даде "техника" на елдом инвест , викам си ако бойлера е наред за какво пищи така и за какво "оригиналяния баланс/възвратен вентил не може да задаржи налягането на бойлера нали са от един производител ..

та това е с две думи :))

мерси предварително
valat111 - специалист
Осигури си най-напред безопасността, т.е. проверка на терморегулатор и термозащита и после, ако не сигурен в тия две неща, смени вентила. Ако имаш ДТЗ, нямаш проблеми.
aliensa - напреднал
как да направа тази проверка на терморегулатор и термозащита?
jekasus - майстор
До каква температура загрява бойлера ?
aliensa - напреднал
ами то не пише никъде аз не разбирам от бойлери, но има само един потенциометър и колкото повече е завартян толков аповече стрелката на термометъра отива към червеното демек загравя бойлера на по голяма температура но не пише никъде цифри на градуси

http://95.43.243.121/files/ARTIKLI/0901 ... mb_600.jpg

това е бойлера иначе
jekasus - майстор
Заради високата температура ти пърди бойлера и връща през баланса вода , намали нагряването до 60-65 градуса и за бойлера ще е по-добре.
aliensa - напреднал
е добре де как да разбера къде са 60 градуса като не пише никаде ?
MamaMy - майстор
Сложи го тоя вентил. Хем ще капе предпазния когато нагрява, хем няма да връща назад топла вода и да срибуца.
aliensa - напреднал
и от цялта работа с ад аре4ем 4е е на 80 градуса за какво да си правя водат апо студена и да неможем да се изкъпем тука няма ли да е по-добре да сложа тоя възвратен вентил ида приключа въпроса ..

MamaMy - то добре но за какво ми е да капе от баланса д ами мокри всичко като сложа вентила няма ли да спра само скрибуцането и да нямам течове от баланса ?

Тема "ПРОБЛЕМ С БОЙЛЕРА" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: