Здравейте.Първо искам да започна с това ,че съм нов тук.Тъй като уча в техникум по телекомуникации имам един въпрос към тази щайга (мултицет-Ц4315).Ок научиха ни как се мерим ампераж,волтаж,ама не мога да размера за какво са (x1,x10,x100,x1000).Сисъл знам ,че е нещо свързано с мерене на съпротивление.....,но точно какво означава незнам.Когато мерим диоди,транзистори,......и т.н господина ни по практика разправия,че уреда се включва на кОМ(средното копче при копчетата за променлив или прав ток или нарежение)и на x1.На въпроса :........Господине ,защо го включваме на x1.....?Той ми отговария:.......ем слаба е батерията.Но немога да разбера ,какво означава това.Потърсих раководства за това ,но уви на руски са и са за конструкцията на уреда.Та,ще съм ви благодарен ,ако някой ми разясни за какво става на върос!
  Здравейте.Първо искам да започна с това ,че съм нов тук.Тъй като уча в техникум по телекомуникации имам един въпрос към тази щайга (мултицет-Ц4315).Ок научиха ни как се мерим ампераж,волтаж,ама не мога да размера за какво са (x1,x10,x100,x1000).Сисъл знам ,че е нещо свързано с мерене на съпротивление.....,но точно какво означава незнам.Когато мерим диоди,транзистори,......и т.н господина ни по практика разправия,че уреда се включва на кОМ(средното копче при копчетата за променлив или прав ток или нарежение)и на x1.На въпроса :........Господине ,защо го включваме на x1.....?Той ми отговария:.......ем слаба е батерията.Но немога да разбера ,какво означава това.Потърсих раководства за това ,но уви на руски са и са за конструкцията на уреда.Та,ще съм ви благодарен ,ако някой ми разясни за какво става на върос!  
Прикачен файл
д
c4315_00.jpg (43.1 KиБ) Видяна 4209 пъти

Преди 20 години гръмнах един чисто нов точно такъв Ц4315, реших да премеря колко ампера има в контакта. Голяма грешка
 Преди 20 години гръмнах един чисто нов точно такъв Ц4315, реших да премеря колко ампера има в контакта. Голяма грешка   В последствие правех опити да го оправя но не се получи, остана да работи само на обхватите за съпротивление.
 В последствие правех опити да го оправя но не се получи, остана да работи само на обхватите за съпротивление. 

Мерси за отговорите!Схванах идеята.До колкото как учим и какво............много кофти ни е самата програма.Не казвам ,че всички други са ми виновни ,но и самите даскали преподават на принципа:кой разбрал,разбрал.
  Мерси за отговорите!Схванах идеята.До колкото как учим и какво............много кофти ни е самата програма.Не казвам ,че всички други са ми виновни ,но и самите даскали преподават на принципа:кой разбрал,разбрал.  Аз лично припаднах ,когато питах госпожата (инжинер) въпрос свъзан с един тонален генератор (правихме го по практика) и тя ми каза,че не е длъжна да ми отговаря.Ем ок аз за кво уча? .Те направо те отказват от спорта...........
 Аз лично припаднах ,когато питах госпожата (инжинер) въпрос свъзан с един тонален генератор (правихме го по практика) и тя ми каза,че не е длъжна да ми отговаря.Ем ок аз за кво уча? .Те направо те отказват от спорта...........  А колкото до батерията на прибора-приключение ще е да я намериш-такава не съм виждал от години да се продава-4,5V,плоска.
  А колкото до батерията на прибора-приключение ще е да я намериш-такава не съм виждал от години да се продава-4,5V,плоска.