Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
vstoykov - специалист
Защо дефекацията в седнало положение (вместо в клекнало положение) увеличава риска от множество заболявания пише в този сайт и на още много други места. Опасността няма нищо общо с (не)чистотата на тоалетната чиния, проблемът е в човешката физиология (организмът извършва дефекацията (акането) правилно само когато тялото е в клекнало положение).

Керамичните тоалетни са предвидени за сядане. Въпреки това много хора стъпват върху тях и клякат (най-често това са жени, които ги е гнус да сядат в обществените тоалетни).

Стъпването върху тоалетната и клякането е опасно, защото при счупване на тоалетната чиния се образуват много остри ръбове и раните от порязване са ужасни. Даже порязване не е точната дума, по-скоро става въпрос за разрязване (до кокал). (Шокиращи изображения. Щракате на тази връзка на свой риск!). Счупването на тоалетната чиния докато някой е клекнал отгоре може да доведе до смърт (от кръвоизлив и/или от удара на главата при падане).

Съществуват керамични тоалетни чинии, които са предвидени и за стъпване (клякане):

Изображение

Но не ми се струва разумно да се ползват за тази цел след като видях последиците от счупването на керамична тоалетна чиния...

Намерих два онлайн магазина, където се продават приспособления за безопасно клякане над стандартна тоалетна чиния.

http://www.lillipad.co.nz/

Изображение

Изглежда доста нестабилно, но производителят ни уверява, че в действителност конструкцията е много стабилна и издържа 120 кг:

Изображение

http://www.naturesplatform.co.uk/

Изображение

Изображение

Последното ми се струва по-стабилно.

Цената им (с доставката) излиза около 250-300 лв.

Аз до сега смело стъпвах (кляках) на тоалетната чиния, обаче като видях какво ѝ се е случило на горката жена, показана на снимките по-горе, започнах да се замислям...

Някой прави ли подобни приспособления за безопасно клякане по-наблизо (и съответно на по-изгодни цени)? Ако прави - маркетингът му куца. Защото не успях да го намеря.
Последна промяна от vstoykov на чет фев 10, 2011 9:30 pm, променено общо 1 път.
aiako - специалист
Интелесно ми е да следя темата :-D
jekasus - майстор
Колко мъка има по света :?
Chefo77 - майстор
Ами като се замислиш колко хора предпочитат НЕ да седят, а да клечат над тоалетната чиния ... нормано да няма никой наблизо. Все пак от има-няма 50 години хората имат вътрешни тоалетни.
А японците ги остави, те предпочитат и да се хранят на пода.
peter_m - специалист
Въпроса не опира до гнусене или предпочитане - Доказано е че клеченето е по-здравословно, при клечене се отпускат най-много мускулите, работата се върши най-лесно, помага и за хемороидите (т.е. да не се образуват)
Chefo77 - майстор
Абе ти стой по 10 часа на ден на стола пред компютъра, пък после си слагай клекало, за да не се образуват хемороиди :(
Нямам предвид ТИ като персона.
inspo - майстор
Аз пък не разбрах като искаш да клякаш, защо си слагаш тоалетна чиния със седалка? И после някакви измислени приспособления към нея, с които наистина може да се пребиеш.
Взимай си от тия по долу и си свиркай.

Прикачен файл

toilet-squat-2-medium.jpg
toilet-squat-2-medium.jpg (53.81 KиБ) Видяна 9773 пъти

Прикачен файл

klekalo1.gif
klekalo1.gif (35.84 KиБ) Видяна 9773 пъти
mim - специалист
а римляните защо са измисили седялото преди 3000 години, че и топлата вода :-D
torbalan - Дървен философ
хихи
лично аз също предпочитам клекнал да стоварвам материала...

при майка ми например като съм на гости - има вътрешна тоалетна с нормална чиния и стара външна... винаги цвъкам във външната, дори през зимата :)

Тема "безопасно клякане в тоалетната - сядането води до болести" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: