• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
noiseless - напреднал
Здравейте,
Първи пост във форума и моля за помощ.
Предстои ми преустройство на таванско подпокривно пространство в ателие, което включва "изправяне" на съществуващия двускатен дървен покрив с керемиди и замяната му на такъв с метална конструкция и термопанели с полиуретанова пяна.
По проект панелите трябва да са 90мм, каквито обаче не открих, но има 80 и 100мм и предполагам, че 100 ще е по-добре.
Въпросът ми обаче е, какво производство и марка да избера - има български, турски, гръци и италиански, предимно?
Накой има ли конкретни наблюдения за разлики в качеството и да ми препоръчате фирми-доставчици (може и за евентуален монтаж на панелите да говорим).

Благодаря предварително!
Иво
--------------------------------------------------------------------
Полезна информация:
Разгледайте майстори и фирми за отоплителни системи от цялата страна Заявете проект за отоплителна система и сравнете цени напълно безплатно
torbalan - Дървен философ
http://www.metecno.bg/products.html

аз направих моята къща с техните панели :)

и съм много доволен...

фирмата е италианска, но завода им е в Плевен...

не успях да се справя много добре де :)
но не тече ;)

https://picasaweb.google.com/dimitar.j. ... 1026068434
iva6ki - специалист
Колега метехно са евтини като цени ,но качеството на покритието е далеч от истината
аз две години продавах италиански сандвич панели и те нямат нищо общо.
Най изгодно излизат на Стримона-Петрич в момента а и др. макар че надали има
смисъл да споменава сандвич панел тип ламарина /пълнеж/ламарина само на метална констр.
Успех в избора
noiseless - напреднал
Благодаря ви за отговорите - значи препоръчвате италианските в общи линии, така ли?

@torbalan - къщата ти изглежда страхотно - поздравления!
iva6ki написа:
Най изгодно излизат на.....
А, качествени ли са - това ми е по-важно! Не че и цената не е от значение, де :wink:
iva6ki написа:
..... макар че надали има смисъл да споменава сандвич панел тип ламарина /пълнеж/ламарина само на метална констр.
Това не го разбрах :sad: - системата не е добра ли? Ако не е "само" на метелана конструкция, на какво друго да е? Отдолу ще има вата с гипс-картон, ако това сте имал предвид.

Други становища и мнения също са добре дошли!
torbalan - Дървен философ
на жена ми брат и пусна фабрика, в която произвеждат аналогични панели...
човека идва от канада и метехно ги знае от там още...

относно конструкцията - аз го направих с дървени греди, но не съм пример за следване :)
8180 - майстор
noiseless написа:
Отдолу ще има вата с гипс-картон, ако това сте имал предвид.!
Може да има проблем с тази вата.
Коментирано е тук:http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 0%BB%D0%B8
noiseless - напреднал
8180 написа:
noiseless написа:
Отдолу ще има вата с гипс-картон, ако това сте имал предвид.!
Може да има проблем с тази вата.
Коментирано е тук:http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 0%BB%D0%B8
Тази тема беше причината да пусна питането си в този форум :wink: - ще имам предвид "трика" с флекса за прекъсване на термомоста.

Току що се прибирам от среща с една фирма и възникна още едно питане. Оказа се, че има италиански панели, които от долната си страна могат да имат ал. фолио, картон или гипс-картон. Освен, че са по-евтини и предполагам по-добре за да няма конденз обаче, дали са достатъчно здрави за покривни нужди? Някой има ли впечатления?
iva6ki - специалист
За покрив се прилагат сандвич панели с пенополиуретан с плътност мин. 35кг/куб.м
не очаквай обаче да е толко обиковенно е 30 до 33. Италианските са качествени ,но
излизат много скъпо заради транспорта.За момента като цена и качество преобладават
гръцките фирмата която споменах не е нужно да са от нея но имат цени да се ориентираш
без излишно офериране.Между вата и полиуретан,второто е с по добри топлоизолационни характеристики
а като пожароустойчивост искай сертификат за klass B1 което се води самозагасващ.Ако ти го правят така
наречените майстори следи за отделните елементи като поли билен капак и др. да са от мин. 0,6мм ламарина.
Най проблемното място за този вид покрив са комините ако има такива като хидроизолация,следи също всички
сглобки да са добре обмазани с "полиуретанов салам" или аналог на материала със нитове не с рапидки или
копчета понеже ръждясват като също важно е челата на панелите да се обмажат с полиуретан понеже от слънцето
както монтажната пяна пожълтява и почва да се рони, ватата не я коментирам тя направо си смуче влага ако не се
обмаже. Минимален наклон на ската 10 градуса. а като дебелина 6см е напълно достатъчно ,но ако имаш парички :-D
за повече никога не е излишно макар че повече от 10см си е пръскане на пари. Дано съм ти бил полезен.

"Току що се прибирам от среща с една фирма и възникна още едно питане. Оказа се, че има италиански панели, които от долната си страна могат да имат ал. фолио, картон или гипс-картон. Освен, че са по-евтини и предполагам по-добре за да няма конденз обаче, дали са достатъчно здрави за покривни нужди? Някой има ли впечатления?"

Пусни ми на Л.С. името на фирмата ако се счита за реклама и даже ако са ти споменали модела на панела и
веднага ще ти кажа за какво иде реч
noiseless - напреднал
Благодаря за пълния отговор и за съветите!
Имаш и ЛС
Smarin - специалист
Провери в Технопанел , софийска е фирмата , технологията и линията за производство са италиански обаче за цени нищо не мога да кажа . Не разбрах по - горе колегата какво има в предвид да се намажат челата на панелите с полиуретан ? полиуретана гори от слънцето , може да го спаси метална обшивка . какъв трябва да е наклона зависи от много неща , тъй че да се казва еди колко си градуса е малко наивно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Какви покривни термопанели?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: