Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
pif4o - специалист
Колеги майстори и приятели, аз ли съм виновен или да почвам да псувам майстора, чисто новата ми баня вече не е нова, след като още не можахме да и се порадваме вече е за ремонт. Тръгвам аз да слагам днес мивката, предварително съм снимал и съм оразмерил от къде минават всички тръби, на кво разстояние и тем подобни, така ме посъветва и маистора де. И днес преди да почна да дупча се сещам че едната тръба върви диагонално (по долу има снимка) и почвам да се чудя и да се мая аджеба как да не я оцеля като дясната дупка за болта на мивката мина точно в тая област. Вадя снимките и почвам да гледам гледам ама нещата вече са различни има плочки има замазки всички разстояния са неизветно променени за мен, не знам къде колко е пълнено и мерките които имам не са верни. Направих всичко възможно да не я оцеля, изместих я максимално в положение в което не се предполага че минава тръбата, но уви нацелих я централно. Има се предвид че с мивката не мога да варирам много с разстоянията заради ботуша и изходите на тръбите и сифона. Кои сега е за ебане, или по скоро кажете какво да правя сега с тая тръба. Тръбата е нибко и се намира точно в центъра зад плочка 25 на 40, ясно къртя плочката а после ? как да я снадя? Уффффф ква е тая моята урисия цял живот как един майстор не свърши нещо както трябва за да нямам главоболия после.

Прикачен файл

P1014221 copy.jpg
EDI - майстор
Егати късмета.Има един безболезнен вариант - продават се малък поялник и пирони от ППР, точно за такива ремонти, с тях само се заварява дупката ама много рядко се намират.Преди година-две имаше статия за тях в списание НАПРАВИ САМ и само веднъж съм виждал да ги продават в един магазин в Ямбол, не знам как е по другите градове.Другия къртиш плочката, освобождаваш малко тръбите и с муфа.А иначе за таковане е майстора ти и по специално за проектирането и изпълнението на развивката.
ralev - специалист
Кой е изпълнил така аматьорски разводката, никога не се пускат тръби по диагонал, същото важи и за електроизграждането. За ВиК си има стандарт: тръбите се полагат максимум на 60см от пода, и после ако се налага вертикално. всички монтажи обикновенно се извършват над тази височина. Ако това се спазва проблеми няма, за съжаление вече е късно и нещата са в изходна позиция, е не точно ще се наложи да се свалят 2-3 плочки.
mirk - майстор
За ебане е водопроводчика. Кабели и тръби се пускат само перендикулярно- вертикално и хоризонтално. Бая ще трябва да разкъртиш щото не само трябва да се възтанови тръбата но и да се промени трасето и да не пречи на мивката. И защо така е кръстосал тръбите, по лесно е да се кръстосат маркучите на смесителя :?
LazarGanev - "Велик майстор"
Тръбите Нибко не са ППР, а са ПВЦ, така че с поялника на Еди няма да стане. Не съм запознат с начина за ремонт при тях - трябва да се разпита
pif4o - специалист
Идея немам за какво беше нужно такова изпълнение, аз дето не съм се занимавал с това нямаше да ги пусна така, а за цената......., не съм търсил най евтиното , просто съм виждал бани дето е правил и са ми харесвали, ама как да видя под плочките какво е имало. За тва нещо дето виждате + още малко тръби (около 4-5м) на дясно до душа и до боилера+ сифон на пода, съм платил 180 лева труд, не знам тва малко или много е, но каквото и да е не може човек дето се занимава с това от поне 10 години и с тва се храни да пусне тая тръба на такова рисково място дето вероятноста да я нацеля е 2-3см
mirk - майстор
И защо този "майстор" е сложил тези фалшиви лъскави колена, толкова ли няма пластмасови колена с резба. Тези лъскавите са толкова тънки че ако ги уплътняваш с калчища вероятноста да ги спукаш е твърде голяма.
PCL82 - майстор
Като мериш местата на тръбите, за да ги картираш ги мери спрямо изводите на най- близката батерия или други трайни предмети (например каси на врати и прозорци). Така мерките няма да зависят от мазилката, плочките и замазката.
pif4o - специалист
Имам няква идея, тая тръба ся я рязвам там дето е дупката слагам колянце, после още едно и я изнасям пред тръбата със студената, ( има поне 5см пълнеж над нея) а изсхода и над изхода на студената , (за да не къртя и втората плочка) гледах го, маи няма да пречи ни на мивката ни на ботуша. какво ще кажете.

Прикачен файл

P2124277а.jpg

Прикачен файл

P2124277.jpg
pif4o - специалист
А бре :) да му завия едно 6мм болтче намазано с лепило за нибко :) и да стане вечно :ug:

Тема "Помощ, бургията уцели тръбата?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: