• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Предстои да се закрепят аксесоари в нова баня /без лепене/. Чух за вариант, при който се пробива малка дупка в плочката и в нея директно се навива винта. Знае ли някой за това? Трябва ли да се използва някакво лепило в отвора преди да се навие винта? Каква трябва да е бургията?
ebahti - майстор
Слага се и дюбелче-най добре с бургия f -6 pyrwo bez вибрация докато минеш гланца на плочката и после на удар без да нтискаш много
ribnikolaevi - майстор
Свредлото (бургията) трябва да е за бетон. Аз не съм професионалист, рядко правя такива дупки и затова не пестя време, минавам през цялата плочка на въртене само, без вибрация. От време на време охлаждам свредлото с вода. Като пробиеш плочката назад е лесно и нищо не ти пречи да си сложиш дюбел.
gogo1113 - специалист
Абсолютно правилно - със свредло за бетон фи 5 или фи 6 дупчиш през плочката без удар /само с въртене и леко натискаш машината, от време на време охлаждай свредлото/. После слагаш дюбел, винт и т.н. Лепило не е необходимо.
Забравих да кажа, че стените са тухлени. Благодаря за предложенията. Със дюбел е ясно, но аз питам дали някой е закрепвал аксесоари само с винт, навит направо в отвора.
Имам още един въпрос. Как трябва да се закрепят горните кухненски шкафове в стена от тухли четворки? Трябва ли това да е ясно при поръчката на шкафовете?
EDI - майстор
То има и направо за стена, ама те не са за тази цел.Става даму за SPAX винтовете.Иначе за четворка ще ти трябват за шкафове сериозни скрепители.Те производителите ще си предвидят начините, но не е лошо да им кажеш какъв вид са четворките и дали са стабилни по принцип.
k r u m - специалист
За шкафовете май се ползват едни дюбели аз им казвам ''пеперуди'' метални са . Ще потърся в нета дано намеря това за което ти говоря :? че не им знам правилното название.
jekasus - майстор
k r u m написа:
За шкафовете май се ползват едни дюбели аз им казвам ''пеперуди'' метални са . Ще потърся в нета дано намеря това за което ти говоря :? че не им знам правилното название.
Изображение
bill47 - напреднал
А как стои въпроса с устойчивоста на видите за дюбели срещу корозия . Виждал съм ръждясали и си е грозна гледка , а и после нямат развиване ако се наложи .
Последна промяна от bill47 на пет фев 25, 2011 11:38 am, променено общо 1 път.
  • 1
  • 2

Тема "Закрепване на аксесоари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: