Напишете въпрос свързан със санирането.
Здравейте, решили сме да правим козметичен ремонт в къщи.Имаме дюшеме от чамови дъски,което е около 35 годишно.Когато са го направили не са го циклили и лакирали, под него е кухо.Не искаме да го заменяме с ламинат, защото поне според мен дървото е по-добро, а и финансите в момента са доста ограничени.
Дъските за позацапани и има фуги, но пък дъските изглеждат гладки.
Та въпросите ми са:
1.Може ли само да го лакираме? -Не искаме да циклим, защото живеем в малък град и единствения майстор, който цикли тук преди 4 год си остави ръцете в другата ми стая и сега съм я покрила с мокет.
2.Има ли някакъв препарат, с който да изчистя дъските от петната (казаха ми, че с амоняк ставало добре), за да не се налага да циклим?
3.Какъв лак да използваме? -Имаме две малки деца и лакът трябва да е здрав и максимално бързо да спре да мирише.
4.Да фугираме ли? -Посъветваха ме да не фугирам, защото отдолу е кухо и много бързо фугата щяла да пропадне.
Предварително ви благодаря за отговорите и отделеното време.
Има ли боя или лак върху дюшемето.Ако няма, става и с виброшлайф и шкурка 40.Минаваш цялото с шлайфа.Аз фугите не бих ги запълнил, според мен няма смисъл, предполагам, че дюшемето е на нут и перо, не обикновени дъски.Лакове има много, в твоя случай търси някой на водна основа, няма изпарения и бързо съхне.Другия вариант е с един лак, който съм ползвал и е добър - ЛУРЕТАН 201.Полиуретанов е, създава много добро покритие.Произведство е на ЛАКПРОМ.
Не е боядисвано, единствено ме притеснява, че има зацапано,което трябва по някакъв начин да изчистя.
А този лак, който препоръчваш издържлив ли е, защото е за дневна, а децата ми са големи бясове и непрекъснато влачат някакви играчки?

P.S. Извинявам се, по погрешка съм пуснала темата не където трябва!Съжалявам за причинените неудобства!
Издържлив е, в къщи двете стаи са с такъв, едната е стаята на моя синковец.Лакирал съм преди 6 години 3 ръце и до сега не е мръднал.Щом няма покритие виброшлайфа сваля достатъчно за да изчисти дървото, то зависи и от дълбочината на петната, де.Може да сложиш токава лак с някакъв цвят.

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Саниране”