• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
sihing - напреднал
Здравейте имам печка "taurus" 2000w. Работеше доста добре,не харчеше много и загряваше бързо стаята и тн.Развали се след ползване около няколко месеца.
Та на въпроса отворих я и тоците ми изглеждаха наред,просвирих нагревателя и се оказа,че е изгорял някакъв термичен предпазител "AUPO BF157" до 157 градоса .Махнах го и на негово място сложих кламер :supz: .Въпросът ми е има ли проблем и ако да какво би станало :?:

пп.Нагревателят е с три степени,отделно под него има термостат който работи има си диодче и тн. вклщчва-изключва.
Докато пиша това печката работи до мен вече от 20 мин. и засега всичко е ок.
Благодаря предварително за отговорите
moimoimoi - майстор
ами ако ти се повреди терморегулатора и печката може да не изключи
и няма какво да я спре,примерно ако спите вечер и никой не я нблюдава може и да се запалите
чисто теоретично де
а това с кламера- не е добра идея-много скоро пак ще прекъсне.....ама тя и зимата си отива де,дет се вика тая зима ще издържи :lol:
mirk - майстор
:-D кламер :lol:
http://www.pasatbg.com/jsp/articles.jsp ... 5%D0%CC%CE

Струва ли си риска да се запалиш за 60 стотинки :?
sihing - напреднал
Мерси момчета :prayer: .Дайте линк от каде да го купя тва ма не от онлайн магазин,а да ида и да си го купя.В София. :)
Иначе да за 0.60 ст. остава да се запалиме :axe:
mirk - майстор
http://www.pasatbg.com/ В десния край пише магазин в София има и карта. Има ги в всеки магазин за електрони части.
sihing - напреднал
Мерси mirk утре съм там =D> :prayer: =D>
valat111 - специалист
sihing написа:
Здравейте имам печка "taurus" 2000w. Работеше доста добре,не харчеше много и загряваше бързо стаята и тн.Развали се след ползване около няколко месеца.
Та на въпроса отворих я и тоците ми изглеждаха наред,просвирих нагревателя и се оказа,че е изгорял някакъв термичен предпазител "AUPO BF157" до 157 градоса .Махнах го и на негово място сложих кламер :supz: .Въпросът ми е има ли проблем и ако да какво би станало :?:

пп.Нагревателят е с три степени,отделно под него има термостат който работи има си диодче и тн. вклщчва-изключва.
Докато пиша това печката работи до мен вече от 20 мин. и засега всичко е ок.
Благодаря предварително за отговорите
Материалът ми се струва добър за "Ел.абсурди" :?
боян - специалист
Точно, незнам как не се е запалил вече колегата.
ESPACE - майстор
боян написа:
Е, защо да се запали? Този термичен предпазител е сложен там за да изгори ако спре вентилатора примерно. Или нещо затрудни обдухването на нагревателя.
боян - специалист
ESPACE написа:
боян написа:
Е, защо да се запали? Този термичен предпазител е сложен там за да изгори ако спре вентилатора примерно. Или нещо затрудни обдухването на нагревателя.
Ако не е трябвало да има термична защита „Испанците в случая“ а и не само никой няма да я използва по горе, ако си прочел колегите са ме преварили и са обяснили какви са рисковете без нея
  • 1
  • 2

Тема "Въпросче за Ел. печка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: