Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
sezo79 - напреднал
Проблема е следният.
Купих си апартамен и искам да изцикля паркета в хола. Машината обаче е трифазна а аз имам само една фаза.
Помагайте колеги.
stoian64 - специалист
Ако сте три апартамента на етаж,обикновено те са свързани към отделни фази.Така,че три отделни проводника и съседско разбирателство и ти си човека!Успех!
valat111 - специалист
stoian64 написа:
Ако сте три апартамента на етаж,обикновено те са свързани към отделни фази.Така,че три отделни проводника и съседско разбирателство и ти си човека!Успех!
Това е лесно да се провери с измерване, ако не е ограничен достъпа до ел.таблото. Между фазите мултицета трябва да покаже 380 В. А съседското разбирателство....Успех!
stoian64 - специалист
valat111 написа:
stoian64 написа:
Това е лесно да се провери с измерване, ако не е ограничен достъпа до ел.таблото. Между фазите мултицета трябва да покаже 380 В. А съседското разбирателство....Успех!
Е нали за това апартаментите имат врати,които се отварят :)
fikata - майстор
Най лесното решение на твоя проблем е да намериш монофазна машина.Никак не е трудно..
bonebiker - напреднал
fikata написа:
Най лесното решение на твоя проблем е да намериш монофазна машина.Никак не е трудно..
Картинката ти ми заприлича на....една...разкрачена.
А инъче Има иверторни честотни регулатори за мотори и трябва да свържеш мотора в триъгалник за да работи правилно. Прави ти от 1 фаза три с регулиране на оборотите.
fikata - майстор
Картинката ти ми заприлича на....една...разкрачена.
Поздравления за силно развитото ти въображение.Ти си първия,който разгада аватара ми..и надписа под него!
:supz: =D>
Значи,ти го съветваш да си купи инвертор като лесно решение.
Ами ако двигателя не може да се пресвърже на триъгълник?
mirk - майстор
Вече изпих половин литър винце и аватара ми прилича на ламба, ама други сигурно са пийнали повечко щом ламбата се разкрачила :wink:
bonebiker - напреднал
Не се загледах внимателно.....
ааа по темата... спасение няма ако не може да го кара на триъгалник, с кондензатор ще изпуши вързо моторчето.

Тема "От монофазен към трифазен ток" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: