Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Здравейте и честита пролет!
Аз съм горд собственик на Indesit WG 835 TXR. Проблемът е че след пране пералнята е пълна с мръсна сапунена вода. По време на пране от време на време издрънчава на метал, но така и не открих филтър, който да почистя - директно един маркуч от казана отива до помпата на изходния маркуч.

Лепнах мултицета на двете клеми на помпата и пуснах пералнята в края на програма, та да се опита да източи. На клемите не се появи потенциална разлика.

Програматорът е едно ужасно, обемисто, електро-механично устройство (пералнята е на 10-15 години).

Дайте ми съвет! Да търся ли оторизиран или неоторизиран сервиз? Или да проверя Индезит продават ли такава резервна част? На някого намира ли му се Service Manual или някакви схеми и времедиаграми, та да заменя програматора с електронен (този понякога забива между програмите)?

Мирослав

Благодаря предварително за всякакъв акъл, който ми помогне да не си ходя с мръсните дрехи :axe:
l_bonev - специалист
Запушен филтър или програматор
gogotattoo - специалист
Щях да ти казвам да се опиташ да развъртиш помпdтd на ръка, защото лагерите запичат по някое време, но щом нямаш ток на по;пата - намери си точно модела и годината на производство и попитай на тоя телефон - София, бул Мадрид 40/това е точно преди Черковна по посока на подуене/, 0887779455, 9447055, info@nikelectric.com. - там имат всичко:)
www.nikelectric.com
romanpm - майстор
Имам някъкви съмнения към ниворегулатора , но пък пералнята ти пълни вода нормално нали :? Защото ако е запушено маркучето му от прах ще има грешка в констатирането че няма вода и няма да включи помпата ! Нищо не ти коства да го надуеш с уста откъм контактите :wink:
Здравейте пак!

Благодаря, l_bonev, gogotattoo, romanpm, за съветите. Аз продухах маркучето на ниворегулатора, докато чух балбукане. След това я включих, за да проверя решил ли се е проблема. Чух странен звук, и след като изключих пералнята моментално, открих че от един болт на казана (не зная как се казва; говоря за това нещо, дето в него е барабана) е протекла ръждива вода.

До колкото си спомням пералнята никога не е ремонтирана, не е пипана. Смятате ли че може да се избегне ремонт тип "купувам си нова"?
Борислав Бачовски - напреднал
Ако, при завъртане на барабана на ръка, се чува стържене и при този смптом с ръждата, се нуждае от подмяна на семеринга и два лагера. Съответно и основно почистване на камерата, към която е свързано маркучето на ниворегулатора. Ако, не се наемате да извършите ремонта, /има доста разглобяване и сглобяване/ потърсете сервиз.
Ясно. Като стигна до някакъв завършек на ситуацията ще пиша да разкажа. Наздраве :partyman:

Тема "Пералня Indesit - отходната помпа отказва" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: