Всичко за дърводелството
Здравейте,
търся си циркуляр настолен, стационарен или както искате го кажете за малка дърводелска работилничка. Тоест нищо професионално, но все пак "колкото повече, толкова повече" (мечо Пух) - за екстрите става въпрос! В практикер заблязах едно животно на Einhell за под 500 лв., което ми се стори, че си има екстрите, но не знам дали си заслужава. Модела много, ама много прилича на този - http://www.einhell.com/scripts/products ... |4072|2930 . Ако имате забележки към този или за подобни пари може да предложите нещо, което да си заслужава повече моля споделете своите възгледи по въпроса.

Между другото, чудех се къде да пусна темата тук или в ел. инструменти, но реших да е тук тъй като форума си е специално за дърводелство.
tysonlkr - специалист
Нещо линка ти не работи. Не може да се види какво си имал в предвит.

Но когато копуваш нещо от тази марка трябва винаги да имаш едно на ум. Всичко е на късмет. Няма да можеш да нарежеш с него някакви огромни количества. Но пък от друга страна за тези пари няма да намериш нещо от по добра марка и да е функционално.
Извинявам се, за линка. Тук го има, но е на немски и не знам колко е изчерпателно описан - http://cgi.ebay.de/Einhell-RT-TS-1825-U ... 0780865586 . Иначе в сайта на Einhell е на Tools > Stationary Tools > Wood Working > Table saw with underframe RT-TS 1825 U
Chefo77 - майстор
Ако мога да използвам темата за мой си въпрос (че да не ме бие пак модератора) - има ли разлика между циркуляр за дърво и такъв за керамика? Като изключим диска, разбира се.
Всъщност, по-скоро ме интересува, може ли циркуляр за плочки да се използва за дърво след смяна на диска?

И благодаря!
jekasus - майстор
Chefo77 написа:
Ако мога да използвам темата за мой си въпрос (че да не ме бие пак модератора) - има ли разлика между циркуляр за дърво и такъв за керамика? Като изключим диска, разбира се.
Всъщност, по-скоро ме интересува, може ли циркуляр за плочки да се използва за дърво след смяна на диска?

И благодаря!
Слаби са за твоя работа, имам стационарна машина с водно рязане и и при едно по-силно натискане спира.
comunikator - специалист
http://www.toolsbg.com/index.php?c=98&p=257 това мисля,че е много по добре от твоя циркуляр на Ейнхел.
Все пак доста по реномирана марка е.Пак няма да ти върши кой знае каква работа,но мисля че за дребни неща е уникален.И аз много му се чудя,но нямам пари сега да си го взема.
Chefo77 - майстор
jekasus написа:
Chefo77 написа:

И благодаря!
Слаби са за твоя работа, имам стационарна машина с водно рязане и и при едно по-силно натискане спира.
Гена ... 900 вата не мисля, че ще са ми слаби, след като досега си джитках с 800 китаец. Имах предвид дали има други разлики.
jekasus - майстор
Под 1200 вата няма смисъл, ще се мъчи като твоя китаец. Аз все се каня да купя ръчен циркуляр и да му направя стойка.
mitko64 - майстор
Chefo77 написа:

И благодаря!
Вчера купих Ейнхел ВТ-ТС 900S и ми мина подобна палава идея, но ми направи впечатление по-ниските обороти( 2950) в сравнение с тези на циркуляр с аналогичен диаметър. Отделно мощността ми се вижда възмалко, но предполагам, за по- тънки детайли, с по-бавно подаване и стабилно укрепване ще върши някаква работа, въпреки, че в упътването изрично се забранява изполлзване на циркулярни дискове. Самата мисъл, обаче за стационарен циркуляр тежащ само 13кг, е примамлива. С риск и аз да си отнеса от модератора, ще попитам рязал ли си с него гранитогрес и как се справя. Евентуално може да ми отговориш на въпроса ми в раздела полезни съвети. Междувпрочем, Graphite имат сходен модел( 2950об., Ф200мм) настолен циркуляр за дърво, който доста прилича на Ейнхела, само, където има настройка за дълбочината и няма PRCD щепсела. Незнам и дали плота му е от неръждавейка. Дават му 45мм дълбочина на рязане.

Тема "Избор на стационарен циркуляр (за хоби работилница)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: