• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Ел. инструментите. Консумативи.
siderovbg - специалист
Бихте ли ми дали съвет конкретно за този модел http://home.market.dir.bg/xoffer.php?xo ... shop_id=28
Ако някой от вас ползва да ми даде инфо струва ли като машинка и има ли сервизи и резервни части за тях (дано не се разваля де :) ).
Спасиба друзя! :roll:

Прикачен файл

20840.jpg
20840.jpg (13.7 KиБ) Видяна 16464 пъти
velsi - Почетен майстор
Гледал съм този модел в Практикер. Изглежда ми добре направен, а и марката е добра. Имай предвид обаче, че перфораторите от този клас не стават за къртене (само удар). Къртят разбира се, но силата им е в пробиването. Ако възнамеряваш предимно да къртиш си вземи нещо по-мощно.
mkasherov - помощник
За 6 години сьм работил и с наи различни перфоратори и MAKITA си е просто номер 1.За около 320-370 лв се сдобиваш с истинска машина.
Теди - специалист
За какво си решил да го ползваш? Същия клас Спарки са по евтини и части навсякъде.
null - специалист
Аз пък ползвам Kress http://www.kress-elektrik.de/en/product ... hp?id=2778
Направих си няколко големи ремонта
Давах го на приятели
Дойдоха едни майстори със някакъв син bosh от същия клас и като пробваха моята машина си купиха същата.
estrogen - специалист
На каква цена е Kress-а и само перхоратор ли е ?
siderovbg - специалист
Това за "Спаркито" не е истина, че е по евтин - с 50 кинта повече е и на всичко отгоре частите ги има, но са толкова скъпи, че чак ме хваща яд! Примерно баща ми е занятчия - железар. Доскоро имаше малък "Елтос" който го изкара ако не се лъжа 7 години. Ротора му струваше 80 кинта!!!!!!!!!!!!!!! и това от фирмения сервиз(понеже трудно се намирали...)! Сега го гледам си е купил някакво уж менте за 25 лв, но ротора му е 17 лв!!!!!, а на всичко отгоре товя "менте" вече 2 години бачка и то нон-стоп! Има и едно малко "Спарки", но гледам, че все го отбягва понеже сравнено с ментето е доста тежко и оборотите не са посочените... Абе с една дума - предубеден съм! Сори, че плюя българското ама не е на ниво като едно време. За пример ракетата (ъглошлаифа) му е "Елтос" от `78 година и не ще и да чуе да я сменя!!!!!!!
А "Крес" на какви пари са ?
velsi - Почетен майстор
Нищо вече не е с качеството, с което се произвеждаше едно време. Сега умишлено се влагат материали, такива че изделието да не изкара много дълго. Иначе какво правим със свръхпроизводството? От конвейрите всяка секунда слизат такива инструменти. Къде да се продават? В Африка ли? И аз имам такива машини ЕЛТОС от едно време. След зверска експлоатация нищо по тях не е пипано. Но части наистина се намират трудно, защото моделите са променени и новите части на Спарки не пасват. Не занам за Крес, няма ги на много места, но явно са доста скъпи. След като видях на едно място оберфреза 500 вата на цена 480 лева вече не се оглеждам за тази марка. Просто не ми се вписват в бюджетните рамки.
siderovbg - специалист
Този модел който съм си харесал е окло 260 кинта, а разбрах че в "Метро" същия е 230. Като цяло е комплект с куфар (малко смотан ), три работни инструмента и много важното приспособление - захвата SDS има преход към конусен патронник!
null - специалист
estrogen написа:
На каква цена е Kress-а и само перхоратор ли е ?
Аз го взех за 350лв заедно с един куп бургии и шила, длета и т.н.
Наистина май е малко по-скъпо, но аз си го харесвам :)
Може и да кърти - на цялата къща свали мазилката. Всички дупки за парно, вода и ток са с нея
Майсторите дето си купиха такава я експлоатират много по-зверски от мен и до сега казаха, че не им е правила проблеми.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Перфоратор "Black & Decker" - струва ли си?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: