• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
stanko2121 - помощник
Здравейте, наскоро ме нападнаха къртиците на село. Имам лехи, който заприличаха на минно поле. Та искам да попитам дали някой е пробвал този или подобен уред, и дали има някакъв ефект.

http://www.pest-x-repel.com/ProductsBG/KR-7.html
kiss9402 - специалист
Здравей ! Аз такъв уред не съм пробвал, но знам от опит как се справя с къртиците. Баща ми е агроном и от много години тества различни начини за справяне с къртиците и за сега най-ефективният начин е с пиратки от силните, таблетки които отделят нервнопаралитичен газ и капани в краен случай серни димки. Ти прецени кой е най-подходящият за теб начин.

Поздрави !
stanko2121 - помощник
A какви са тези таблетки които отделят нервнопаралитичен газ?
kiss9402 - специалист
Ами във момента не мога да ти кажа точното им наименование но се слагат на едно весниче в дупката на къртицата и отгоре се стъпкват всичките и дупки. Тя или излиза на повърхността или умира някъде в тунелите зависи все пак може и да избяга но няма да се върне. Ако не намериш от тях опитай на първо време с пиратки /буренца или триъгълници :yawinkle: / също дава резултат.
stanko2121 - помощник
Дава резултат но къртицата се връща след 2/3 дена.
Фло - специалист
Да не бъркаш къртицата със сляпото куче? Къртицата не е селскостопански вредител.Месоядна е и ако е там ,значи унищожава вредителите като попово прасе ,бръмбари и др.
stanko2121 - помощник
Не бе, баш къртица си е :-D
Фло - специалист
stanko2121 написа:
Не бе, баш къртица си е :-D
Ами остави си я бе! Като изплющи всичко дето се движи под земята ще се премести.Тя не яде корени,семена и стъбла и се движи доста под хоризонта на корените на растенията!Казах ти ,че
щом е там имаш сигурно попови прасета и торни червей в повече или заровени други гадинки вегетарианци!
stanko2121 - помощник
:-D :-D :-D

Лехите са със тютюн. Когато къртицата мине и повдига тютюна. Така се разваля цялаат леха... Просто прецаквацията е голяма :sad:
  • 1
  • 2

Тема "Електронен уред срещу подземни гризачи KR 7" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: