Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
cerrone - специалист
Привет.
Както е видно от заглавието за всяко нещо си има първи път. Ще трябва да свържа бойлера към ел.инсталацията и искам съвет как да стане това. Не знам защо, но като го отворих очаквах да ме чака лустер-клема с означения за лесно свързване, но уви - не само няма, но и няма свободни клеми никъде. Егати юзър френдли техниката :?
Та, по снимките може ли да кажете къде да свържа - кафявия, синия и жълто/зеления кабел ???? ...и как?

Прикачен файл

DSC0109811.jpg

Прикачен файл

DSC01100.JPG
DSC01100.JPG (95.09 KиБ) Видяна 53291 пъти

Прикачен файл

DSC01099.JPG
DSC01099.JPG (90.8 KиБ) Видяна 53291 пъти
splitservice - специалист
Ами жълтозеления-на корпус
Кафяв- фаза
Син-нула, И ВСИЧКО ТОВА ,ако си сигурен (проверил ) с фазомер, че на кафевия имаш фаза.
На черното нещо (терморегулатора) на снимката имаш също кафяв и син кабел, а срещу тях трябва да има клеми с винчета L=фаза и N=нула

Прикачен файл

DSC0109811.jpg
DSC0109811.jpg (36.94 KиБ) Видяна 53286 пъти
fikata - майстор
Кажи му,че трябва да изпълни втората схема. Захранването да го свърже към термозащитата TS.Фазата е А1/L1/ Нулата е B1/N1/.
cerrone - специалист
splitservice като човъркам с фазомера на кафевия кабел ми засветва, демек фазата е там.
Онова черното ще го проверя утре дали има свободни клеми, че днес нищо не видях.
Благодаря ви за бързите отговори :partyman:
koleto84 - специалист
Това не знам да ли ще ти свърши работа. viewtopic.php?f=11&t=25031&p=247790&hilit=%D1%81%D0%B2%D1%8A%D1%80%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+%D0%B1%D0%BE%D0%B9%D0%BB%D0%B5%D1%80#p247790
LazarGanev - "Велик майстор"
cerrone написа:
Онова черното ще го проверя утре дали има свободни клеми, че днес нищо не видях.
Има, има преди 2 дни връзвах такъв, само че хоризонтален. Понеже захранващия кабел беше двупроводен, нулата пътьом я усуках около оня винт М8 до нагревателя и стегнах с допълнителна гайка
cerrone написа:
splitservice като човъркам с фазомера на кафевия кабел ми засветва, демек фазата е там.
Благодаря ви за бързите отговори :partyman:
Трябва да има, не се притеснявай.
cerrone - специалист
Благодаря за отговорите. Един уточняващ въпрос: Предполагам терморегулатор и термозащита са две отделни понятия изпълнени като отделни компоненти. Ако онова черното от снимката е терморегулатора, то кое ще е защитата на това Теси? Или е 2-в-1?
Надявам се да не звучи глупаво :razz:
LazarGanev - "Велик майстор"
Черното е термозащита, бялото е терморегулатора
LazarGanev написа:
Черното е термозащита, бялото е терморегулатора
Да моя грешка в преден пост.

Тема "Начинаещ - как да свържа бойлер Теси?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: