• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
marnik - специалист
здравейте, може ли някои да ми препоръча препарат за септична яма, че нещо май се е позапълнила моята?
ebahti - майстор
marnik написа:
здравейте, може ли някои да ми препоръча препарат за септична яма, че нещо май се е позапълнила моята?
сипи и малко мая :wink:
tysonlkr - специалист
ebahti написа:
И тя сама ще си излезе :lol:
П.С. marnik ти какво всъщност искаш да направиш с този "препарат" да си изпразниш ямата ли :?
Такъв препарат сигурно не съществува. Каде ще отиде съдържанието ?
Викни "лайнарката" да я изпразнат, това е препаратът за ями :wink:
sepultura - специалист
ebahti написа:
marnik написа:
:finga: Полвин кило "Русенска мая" ще ти е достатъчно! :finga:
И да не забравиш след това да пуснеш снимки
marnik - специалист
Благодаря ви, все чудесни предложения.. имам предвид нещо такова - http://www.ekomakc.com/products.php?pag ... od&list=13

Ако някой знае за по-евтин вариант на същите бактерии ще съм благодарен.

Активното вещество в домашните пречиствателни станции какво ли е?
schuldiner - майстор
Активното вещество са си пак ензими. Вече дали ще са изкуствено отгледани в биореактор или естествени, изхвърлени от храносмилателната система, не мога да кажа. Аз недолюбвах химията и биологията в училище и ми е малко мътно, но си представям така нещата:
За разграждането на сложните химични съединения в по-прости трябват ензими (какви точно протеини с какви аминокиселини... да не задълбаваме толкова). Някои от тях се синтезират в организма ни, някои идват с храната, трети се произвеждат от микроорганизми из червата, а други се получават само по изкуствен път... Процесът, който започва в устата, завършва в септичната яма. Според мен има съществено значение какво и как ядем и какво друго изхвърляме с водата (пържилката от тигана или мръсната вода от пералнята са най-трудни; за белина, алкохол и т.н. разтворители да не говорим въобще). Щото освен ензими, за разграждането трябват и подходящи условия - определена температура, вода, кислород... такива работи.
То е ясно, че като е задръстено положението ще трябва ударна доза ензими (с купешки препарат), ама в нормално състояние системата си работи с това, което й подаваш. Стига ямата да не е много объркана откъм условия или пък диетата ви да е много странна...
marnik - специалист
хехе.. нямаме странна диета и гледаме естествени неща да ползваме повече. Ямата се е позапълнила, защото не е чистена откакто е изкопана, вече 40 години. До скоро не се ползваше къщата интензивно и не е имало нужда да се чисти. Сега не искам да викам да я чистят, защото до седмица-две някъде ще се вържем към канализация и няма да се ползва повече. Тези дни ще мина през офиса на фирмата в Лозенец, за да взема точния препарат за ускоряване на описаните процеси.
sepultura - специалист
Добре бре колега, чак толкова ли е пълна, че не може да изкара още седмица-две, докато се вържете към канал? :?
Другия вариант, щом не ти се дават пари за "лайнярката" е за тези две седмици да сереш в дупки по двора и да се къпете когато вали (поне имаш късмет-времето го дават доста време дъждовно) :lol:

пп: Хората са го казали-"Иконoмията е майка на мизерията!"
marnik - специалист
тя, че ще изкара, ще изкара.. ама що да не взема да й хакна едно препаратче като са го измислили хората. :)
stenmark - специалист
Нищо няма да направиш освен да похарчиш пари.Тия бактерии където са в пречиствателните с-ции им трябват среда за да оцелеят.Нали не си мислиш,купуваш бактерии и те като малки пирани да ти излапат л-та.И какво да видиш след една седмица наполовина :lol: и така още 20год.Не съм търговец в тая сфера така че съвета ми е обърни се към такъв и ще видиш че си в грешна посока.
  • 1
  • 2

Тема "препарат за септична яма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: