Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Здравейте , този сайт е просто невероятен. От вчера чета и разглеждам в него. За породен път се оверявам колко е изобретателен българина.
Намислил съм да се занимавам с туризъм и искам да направя няколко малки къщички в едно родопско селце.Ще кандадидаствам за евро финансиране , но не съм много на "ти" със строителсвото. Сигорно ще се ползва някоя фирма за тази цел . Ясно вече си педставям как искам да изглеждат къщичките , но си нямам понятие как може да стане това . Ето една снимка на нещо подобно , но искам да бъдат с покрив от слама.Кирпичените къщички също ми харесват като вариянт . Трябва ли да се правят основи за такава къща и как седи въпроса с разрешително за строеж за такива къщички ? Същите като за обиквновенна къща ли са ? Ще се радвам ако получа идеи и снимки за най разнообразни иновативни къщички

Прикачен файл

ekohouse.jpg
ekohouse.jpg (21.89 KиБ) Видяна 6659 пъти
Георгиев - специалист
Значи, къщата от снимката е много готина и... много скъпа. Във форума бяха коментирани, така де, тузарски къщи са, изцяло от масивно дърво.

Покривите от слама и стените от кирпич ги забрави. Не, че не става, става и то много добре, но не са това което искаш.

Виж какво ще ти предложа аз. Дървена конструкция със стоманобетонен фундамент. Сравнително евтино, изключително добри възможности за изолация и възможност да постигнеш този вид който желаеш в оригинал. Не, че не може и една изцяло монолитна къща да се направи да изглежда като типична родопска къща, но няма смисъл.

И само да спомена, че класическите родопски къщи не са със сламени покриви. Техните покриви са покрити с плочи. Нещо, което може да се направи. А кирпичът, освен, че е изолатор други предимства няма, той няма пряко отношения към вида на къщата (няма как да я оставиш по кирпич...), а създава неудобства.

Къде си ти? Ако си близо до Асеновград иди, виж в село Косово хаджииските къщи. Те са реновирани стари къщи превърнати в къщи за гости, можеш да получиш информация от 1-ва ръка... а и да чуеш колко пари са наляти в тях :D
Благодаря ти . Тази къща я показах просто като информация . Моят замисал не е да направя автентична къща в родопси стил , а нещо съвсем различно като идеяи и оригиналност. Затова си мисля , че това е правилното място където мога да поискам помощ.
Мисля , че стана много голям броят на къщите от такъв родопски стил и съм се насочли към нещо различно от всичко това, нещото което да е интересно за гостите .
Тояно затова мисля покривите да са покрити със слама.
pipbel - майстор
Май ще трябва да прескочиш до Румъния за технологията. Ей я де е.
Георгиев - специалист
Ами в такъв случай, всичко е възможно, стига да намериш специалист :).

Трябва ти архитект :). А ако искаш ние да даваме идеи, дай информация, къде се намира парцела, колко е голям, колко къщи искаш да разположиш, какво има като постройки около него (или опоне как изглеждат, в какъв стил са), така става.
Селото се намира в източните Родопи над прословутия язовир Ивайловград . Гледката от селото е точно срещу един залив на язовира . Селото е с масивни каменни къщи , покриви с плочи. Парцелът е окло 600 кв.м. Дървената конструкция май е най-добиря и най-евтин избор. Само трябва да отркия най-итересния вид къщичка за тази цел .
stoy@n - специалист
Ето ти една къща със сламен покрив.Не е в Румъния а в северна Германия.Да ти кажа си е занаят това със сламеният покрив както и с каменните плочи.Трудно вече се намират таква майстори...а и това на покрива не е точно слама а някаква местна тръстика.Всяка година се прави частична подмяна .....

Прикачен файл

DSC02295.JPG
torbalan - Дървен философ
според мен на дървена къща сламен покрив няма да стои добре...
Да гледал съм ги тез , но не ми грабват окото а и ми се струват доста сложни . Благодаря . А за сламения покрив мисля да бъде по скоро добра декорация върху обикновенн покрив, но за тази цел трябва да се испипа добре външния дизайт за да стане красиво. Ето една дървена къща с сламен покрив. Гледах дървените конструкции , но ми се струва скъпо 300 Е/кв.м.

Прикачен файл

4827799-an-old-neglected-wooden-house-is-in-the-ukrainian-village-house-from-wooden-logs-with-a-thatch-roof.jpg
4827799-an-old-neglected-wooden-house-is-in-the-ukrainian-village-house-from-wooden-logs-with-a-thatch-roof.jpg (39.43 KиБ) Видяна 6375 пъти
Георгиев - специалист
Монолитното излиза около 400 квадрата груб строеж. Дано се откажеш от сламения покрив, само проблеми ще ти вкара, дориу само като декорация. Иначе близките месеци ако имам време може да ти измисля и да ти драсна нещо. На тея 600 квадрата колко къщи мислиш да разположиш и колко големи?

Тема "Нещо различно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: