• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
kiss9402 - специалист
Здравейте ! Търсих подобна тема но не можах да намеря отговора :? Та въпросът е предложете ми пендула за дърво и за метал в едно. Търсих по магазините но не открих. Търся нещо сносно до към 500 лв.

Поздрави !
Kumay - майстор
Ако под метал разбираш алуминий - става!
Ако е за дърво и стомана - няма да намериш!!!
kiss9402 - специалист
Бихте ли ми пояснили защо ? и не може ли да се приспособи по някакав начин :? :?: :?:
mitaka_25 - напреднал
ами това са две коренно ралични машини,които работят на различни обороти и би било опасно да сложиш диск за метал на пендула или оратното на настолна отрезна машина за метал да сложиш циркулярен диск :?
kiss9402 - специалист
А не може ли да се приспособи да се регулират оборотите?

Благодаря !
Kirilpm - специалист
Най-разумния варянт,който ми се ражда в главата е пендула за дърво и алуминий,а за желязо стойка за голям шлайф с линеали,или както се наричат,по които водиш матеряла примерно на 15 30 45 60 и 90 градуса.Аз съм изправен пред същия проблем и още го обмислям,но отрезната машина за желязо си е сума...Даже мисля да пусна тема да видя някой идеи за тая стойка,да не стане така,че да си я направя сам и да ме пишат по вестниците как съм се разфасовал. :-D
kiss9402 - специалист
Ами добре какво ще стане ако сложа диск за дърво на апараат за метал ?
comunikator - специалист
НИЩО няма да стане!
kiss9402 - специалист
Бихте ли отделили малко време на невежа като мен да ми обясните самите параметри на машината за метал и машината за дърво ? как работят и в какво се различават една от друга и дали е вазможна модификация :?: :?: :?:

Благодарско !
mitko64 - майстор
kiss9402 написа:
Ами добре какво ще стане ако сложа диск за дърво на апараат за метал ?
Ако имаш предвид циркулярен диск на отрезна машина за метал( с карбофлексов диск) става- лично пробвано и съм дал отзиви в една от темите. Само не очаквай задоволителна точност на срезовете. Машината ми е италянска- Щаер за дискове 355Х25,4, 2200вата, 3500оборота, а цикулярният диск е за дърво с 56 зъба 350Х25,4 на Райдер за 24лв. Реже с лекота греди до 120Х100мм(ползвам я само за това). Оборотите съответстват на циркуляри със същите параметри, а закрепването е стабилно и само ако е по-дълго отрязаното парче слагам подложки да не климне или търся помощник.
  • 1
  • 2

Тема "Търся пендула" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: