Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ZLoBiL4e7o - напреднал
Привет!
Искам да попимат има ли някаква възможност да направя антената на джобното ми радио по мощна ?!
Това е радиото - Изображение
aiako - специалист
Записвам се за темата.
В. Петров - специалист
ZLoBiL4e7o написа:
Привет!
Искам да попимат има ли някаква възможност да направя антената на джобното ми радио по мощна ?!
Няма такава възможност, особено за УКВ. За да има максимално усилване, дължината на телескопичната антена трябва да се настрои да бъде една четвърт от дължината на носещата вълна и да бъде правилно ориентирана.
sstefanov - майстор
Има - четвъртвълново Яги на покрива за УКВ или дълга жица на високо за другите обхвати.
torbalan - Дървен философ
като гледам радиото - май трябва да се започне с купуване на свестен приемник...
lz1wvm - специалист
.....колко да е мощна......щом радиото е джобно,най много панталоните да станат на антена.
ditronix - специалист
Трябва да уточним едно нещо-има антени за голяма мощност и те са излъчващи-т.е. антени за предаватели.Тук говорим за антена на джобно радио.Необходима е антена с по-голямо усилване,за да се повиши чувствителността на приемника.Стефанов казва-четвъртвълново Яги на покрива,аз допълвам-с повечко елементи.Може да се направи и етажирана Яги антена,има и други конструкции,леки и сравнително лесни за изработка,с които се постигат много добри резултати-това са Швейцарски бийм и Швейцарски квадрат.Но всичко това според мен е излишно да се прави за радиото от снимката.Защото ако му подадем по-силен входен сигнал вероятно заради слаба селективност-основен недостатък на дребосъците-резултатът ще се влоши.
boltik - специалист
За UKV и DVB.

Прикачен файл

09a30d96f95b4930f6f7d511f7a36681.image.208x204.jpg
09a30d96f95b4930f6f7d511f7a36681.image.208x204.jpg (9.05 KиБ) Видяна 19812 пъти
vvventsi - специалист
вземи един проводник 0.5mm2 1m и го вържи за антената,така ще се много по добре!
marian1 - майстор
Извинявам се на автора, но моля помогнете и на мен :? имам едно ресивърче ямаха, но много му е трудно с стайната антена.Когато се движа - и се получават шумове, а толкова обичам радио - ако има значение - живея на 1 етаж

Тема "По мощна антена за радио - КАК ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: