Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
alechandro - помощник
Как се определя размерът на пантите?Правя оградна врата и крилата излязоха малко по тежки отколкото ги мислех. :?
Стефко - специалист
Не зная колко тежат крилата, но ето ти една примерна идея. "Мъжкото" на пантата е според диаметъра на съчмите и теглото на крилото, но не по-малко от 18 мм.

Прикачен файл

P4080001.JPG
P4080001.JPG (29.31 KиБ) Видяна 3082 пъти
alechandro - помощник
Стефко написа:
Не зная колко тежат крилата, но ето ти една примерна идея. "Мъжкото" на пантата е според диаметъра на съчмите и теглото на крилото, но не по-малко от 18 мм.
Крилата са по около 70кг.,купих панти с диаметър 25мм ,въпросът ми е дали не трябва да сложа по големи?
puh4 - специалист
alechandro написа:
Стефко написа:
Крилата са по около 70кг.,купих панти с диаметър 25мм ,въпросът ми е дали не трябва да сложа по големи?

постави повече панти на крило например:
горе и долу по две и една на средата.
sek.1 - специалист
alechandro написа:
Човек спри се 70 кила са нищо за 25мм панта . Предполагам че щифта на пантата е престърган на 15мм .
Последна промяна от sek.1 на чет юли 07, 2011 9:37 pm, променено общо 1 път.
Стефко - специалист
Спирам. Просто исках да помогна.
sek.1 - специалист
Стефко написа:
Спирам. Просто исках да помогна.
Не е към теб просто функцията на форума е такава трябваше да истрия твоето мнение вътре в цитата.
nikisv - специалист
Сложи само по 2 панти на крило ,с 3 най-вероятно ще си имаш проблеми.
sek.1 - специалист
С три панти ако не са в идеално съосие ако се наложи откачане на вратата после закачането си е приключение.

Тема "Определяне размер на стругарски панти?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: