• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
paio - напреднал
Здравейте имам малък винтоверт макита беше с 2 батерии но изгубих едната , ако някой продава или знае от къде мога да си купя по евтина да каже .... Също търся и пендула за дърво и алуминии над средния клас .... не много голяма

Прикачен файл

Capture.JPG
Capture.JPG (20.65 KиБ) Видяна 4132 пъти
comunikator - специалист
и мен ми трябва такава пендула ще чакам да видя какво ще ти предложат колегите :)
от мен това :
http://www.toolsbg.com/index.php?c=51&p=255
Kumay - майстор
Батерията в България струва 124,48 лв.
А иначе за циркуляр предлагам това
Прикачен файл:
LS1040 от _Томика_ ЕООД_512_450.jpg
Все още се намират бройки на 629лв с подарък диск за алуминий!
comunikator - специалист
Тая Макита е към 600-700 стотака сигурно е добра,но на мен не ми е по джоба.
alno - напреднал
Имам същата пендола на Макита и мога да кажа само хубави неща за нея.
Ако ще я ползваш за професионални цели ти гарантирам че ще си избие парите.
Друго предложение немога да ти дам защото съм работил само с тази а също и с една на Бош (зелена серия) но от нея не съм впечатлен.
ZEDYCUS - майстор
Миналата година взех от "доктора по къщите" Макита MLS100 , личи си че е китайска сглобка, но режа вече няколко месеца водобранни лайсни и ал. профилчета без никакъв проблем. Има спирачка на диска, мощност 1500вата, диск 255мм. Не я ползвам професионално, от време на време. По едно време се продаваха по около 360 лева, внос от Англия. Иначе в магазина са по около 500лв. Иначе имах и една на Ферм :butthead: , постоянно изпадаха излишни части, в момента я ползвам да режа кофражни дъски на село. :-D
alno - напреднал
Извинявам се че ще ползвам темата на колегата ама имам един въпрос.
Едно приятелче се прибра от САЩ и домъкна едно ДЕВАЛТЧЕ DCD775B.Тъй като батерията си е заминала а тя е литиево-йонна,въпросът ми е може ли да ползва друга батерия която не е ли-йон?(разбира се пак 18 волтова).Някъде в интернет пространството четох че можел да работи с всички 18V батерии ама.......знам ли.
Благодаря предварително :prayer:
valat111 - специалист
Може, разбира се. Машинката не разпознава вида /материала/ на батерията, а данните й.
velsi - Почетен майстор
А зарядното дали ги разпознава? Имам предвид с какво ще ги зареждаш. Предполагам зарядното за литиево-йонни батерии не е подходящо за друг тип батерии.
valat111 - специалист
И това трябва да се има предвид. Коректните производители на акумулатори пишат тока на зареждане/в милиампери/ и съответно времето /в часове/. Велси, на моят винтоверт оригиналните NiCd батерии ги замених с оловен акумулатор /конструкцията на кутията позволяваше...и от финансови съображения/. За зареждане продължавам да ползвам оригиналното зарядно, съобразявайки се с по-горе казаното. П. С....на литиевите батерии времето за зареждане е по-кратко, при тях няма мемори ефект...
  • 1
  • 2

Тема "търся батерия за макита и пендула" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: