Мечтата на всяка домакиня
josifn - напреднал
Здравейте, искам да попитам някой работил ли е с материала GetaCore, за да сподели опит? Става въпрос за кухненски плот с дължина 4050мм. Ако има запознати, имам доста въпроси. :?:
shadowman - майстор
Питай пък ако има някой отговор ще пише.
bencho_rb - специалист
Answers: 1
много добър продукт ,съединенията не си личат ,здрави са и ако случаино го повредиш се поправя без проблем и неличи.реже се с инструменти като обикновен плот но за ъглови зглобки ще ти тръбва специален пистолет за пастата с която се слепват ,в момента са модерни в европа многа но са и добри имаь клиенти които си исхвърлиха гранита и си сложиха подобни
josifn - напреднал
В Салекс продават по половин лист, като целият е 4100х1250мм. Да кажем, че след сряза ми остават 622мм. Махам 18мм за гръб на плота и въпросът ми е до колко ще ми стигнат оставащите 640мм за самия плот и челния кант, като ще има и един сряз, за да разделя канта, т.е. 636(7)мм? В този случай няма да ми стигне материала да го използвам върху стандартен 38мм плот и ще трябва някаква друга основа? Мислех за два слоя ПДЧ 18мм (защото имам достатъчно), но и това ще дойде много. Добър вариант ли е върху два слоя 15-16мм OSB? Страх ме е да не се напука или да им стане нещо на 3-те мм гетакор. Пък и след фрезоването на предния ръб на плота няма ли да изтънее много материала? В ценовата им листа го няма челният кант 12мм, който виждам по упътвания, снимки и сайтове, че се слага. А и от там още не са ми отговорили на запитванията.
Просто не ми се дават двойно пари за цял лист, от който ще използвам само половината и няколко мм.

И още един въпрос - може ли да се използва епоксидна смола с оцветител за латекс (става въпрос за бял гетакор) вместо специалното лепило за 100лв и пистолет за него за 200лв! :rolleyes:
grunchaka - помощник
бягай далече от тая глупост.драска се много лесно,па нека да се поправя лесно,ако искаш мивка с долен монтаж-невъзможно.Всеки,който се занимава професионално с плотове ще ти каже,че гранита е най-доброто,което можеш да купиш.За мен също е така.Сега има го момента с цвета и структурата на гранита,които не винаги се харесва от някои хора.Тогава казвам,че кварца(вид изкуствен камък)е също добро решение,в много случаи по-скъпо от гранита.Но при всички случай мисли добре.
А тея дето са изхвърлили гранита и са сложили това "много популярно в Европа нещо" скоро ще се видат в чудо :|
колкото до невидимите сглобки между парчетата,те са възможни и при гранита,но в БГ едва ли някой се занимава да ги прави :yawinkle:
josifn - напреднал
Да, май и аз стигнах до този извод с драскането. А и на топлина много не издържало. Заданието е бял плот, та остава да измисля как да кача стандартен плот 4,1м до 6-тия етаж. :? Мерси за мнението.
Имаш ли някаква повече информация за тези кварцови плотове - кой ги предлага, какви цени, снимки?
grunchaka - помощник
обикновенно на местата където правят плотове от гранит трябва да предлагат и изкуствените камъни/кварцове.Цената е според зависи,но над 200лв кв.м.Цял плот 4 метра няма.ще е от 2 части.най-добре ходиш и питаш.
http://www.technistone.eu/en/index.php? ... revne_rady
тея съм ги срещал в БГ.Има и много други разбира се.това да добиеш представа.

Тема "Geta Core" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: