• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
kireto1 - специалист
Здравейте на всички
От скоро имам 2 компа и не знам как от единия да вляза в другия и обратно.Ще обясня малко по подробно за тяхната връзка (ако това има значение)
Интернета ми е по кабел и той влиза в wireless tp link от него излиза кабел и влиза в компа ( Win XP),а другият комп е с wireless (Win 7)
Предварително благодаря
montoya - майстор
Трябва да си шернеш папки и двата компютъра ти трябва да са от една работна група workgrouр или mshome. Първата обикновено е по подразбиране при уиндоус 7, но при ХР може да е втората. Като си шернеш папките или дяловете които искаш да се виждат на ХР от моите места в мрежата се виждат папките шернати на уиндоус 7. На уин 7 като отвориш уиндоус експлорер в ляво дървото на папките най - отдолу е network и там се виждат компютрите от работната група. При шерването трябва да зададеш права кой - какво може да пипа и вижда по шернатите папки и евентуално да си изключиш паролата.
Ето това е хубава тема, за споделянето http://forums.data.bg/index.php?showtop ... 142&st=300 Почни я от първа страница.
kretio74 - специалист
Не винаги става. Зависи коя версия е седмицата. 2 часа се мъчих да видя един лаптоп в домашна Wifi мрежа и не стана. на машина с ХР или Виста се вижда всичко но само на таза седмица не ставаше. след преинстал на уина всичко се оправи.
:?
montoya - майстор
Няма начин да не става. Ако всичко е направено като хората е без значение каква е седмицата, освен ако не е модифицирана от някой и да са и спирани процеси и махани модули. Ако компютрите са в една група и е включено откриването на мрежа и махната паролата на споделените папки всичко се вижда. Ако се наложи с написване ръчно на ИП адреса на машината в уиндоус експлорер.
wladimir1
Нова инсталация на Windows e много, ама наистина краен вариант за мрежов проблем! Да приемем, че е липсвал някой протокол или драйвер - това е може да се поправи/добави в краен случай с един Repair на Windows-а, но нова инсталация е просто абсурд! :? :-D

ПС: ТP Link е толкова сбъркана и скапана марка за каквото и да е, че бягайте като от чума само като я видите - евтини боклуци!
kretio74 - специалист
wladimir1 написа:
Нова инсталация на Windows e много, ама наистина краен вариант за мрежов проблем! Да приемем, че е липсвал някой протокол или драйвер - това е може да се поправи/добави в краен случай с един Repair на Windows-а, но нова инсталация е просто абсурд! :? :-D

ПС: ТP Link е толкова сбъркана и скапана марка за каквото и да е, че бягайте като от чума само като я видите - евтини боклуци!
Случвало ми се е да не се виждат и от инсталиран Акронис Тру Имидж, и от кво ли още не
Repair ама ако не е качена някоя "хубава версия". Що да е абсурд обоснови се. В повечето случай като се опитваш да закрепиш нещата губиш повече време и нерви и пак стигаш до неизбежното форматиране и и инсталиране. Вярно е че винаги има начин да избегнеш преинстала но заслужава ли си ?
kireto1 - специалист
Благодаря на всички за отговорите,ама не стана моята работа и ползвах джокер обади се и доведи приятел.
Сега искам да попитам как да изключа скенера за пръстови отпечатъци и да влиза директно без да посочвам акаунт
montoya - майстор
Питането за потребител при вклъчване или събуждане, аз го махам от тук
Изображение
Иначе скенера или го забрани от процесите някъде или от дивайс мениджъра му махни драйвера. Не съм много запознат с тия пръстови скенери, но ако имах аз така бих направил.

П.С И какво направи джокера, та оправи споделянето!?
baretata_7_62 - специалист
Здравейте, искам да попитам как и дали е възможно, да свържа 2 или повече компютри, работещи като един цял? Или ако имам 4 компа по 1000mhz процесор; 1GB RAM; 120GB hard; Да направя 1 силен компютър с параметри: 4GHz процесор; 4GB RAM; 480HARD. Възможно ли е това и как?
SHADOWAWS - специалист
baretata_7_62 написа:
Здравейте, искам да попитам как и дали е възможно, да свържа 2 или повече компютри, работещи като един цял? Или ако имам 4 компа по 1000mhz процесор; 1GB RAM; 120GB hard; Да направя 1 силен компютър с параметри: 4GHz процесор; 4GB RAM; 480HARD. Възможно ли е това и как?
Можеш! Това се нарича "Клъстер (Kluster)". Сега, има няколко вида Клъстери - трябва да прочетеш малко повече за тях в гугъл за да ти стане ясно какво ще правят тези компютри като ги направиш "един". В modsbg.com/forum съм писъл по темата и има линкове. Ползвай търсачката там. Не е нужно да се регистрираш за да четеш, но ако искаш да пишеш там, ще ти трябва регистрация.

П.П. Сори че не поствам линкове, но излизам вече от вкъщи.
  • 1
  • 2

Тема "2 компа в мрежа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: