• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
Arata
Търся евтини кухненски мебели. Такива които да издържат около 4 години, напр. тип белите соцталашитки. Идея къде може да се намерят в Сф?
Bobby - специалист
Значи не съм сигурен точно на коя улица е точно ,но ще ти го обясня значи на бул.Сливница ако знаеш къде е "КЕНАР", като стигнеш до него завиваш нагоре към затвора и след първата пряка вдясно ( без да завиваш ) има един магазин пълен догоре с такива мебели за които говориш (спомен от 80те) не са никак скъпи. Успех.
Osiris - специалист
Вземи си окантовани плоскости по размер и си ги направи сам за най ефтино :oops:
userbg
Какъв би бил ефекта ако се вземе неламинирано ПДЧ и да се мине с цветен лак???
Bobby - специалист
Може би за вилата...ама ще е неестетично ,а да не говорим за последствията.
masteradmin - майстор
Да нямаш предвид ОСВ плскости с ориентирани частици ?
userbg
Не имам предвид голо ПДЧ (без покритие), какво ще се получи ако се лакира с цветен лак???
masteradmin - майстор
-Върху нитроцелулозна основа нанасяйте само нитроцелулозен или синтетичен лак
- Върху полиуретанов или полиестерен грунд е възможно използването на всякакъв вид лак.
- При нанасянето на повече от една ръка грунд, преди всяка следваща е препоръчително междинно шлайфане.
-Не нанасяйте повече от 150-180гр/м2 за една ръка
-Не е препоръчително да се нанася повече от една ръка лак. При необходимост от по-добро порозапълване нанасяйте две или повече ръце грунд.
-Когато се използва полиуретанов грунд, нанесете лака не по-късно от 36 часа
-Когато лакирате “гол” MDF препоръчитено е да се нанесе преди грундирането полиуретанов импрегнант за по-малко напиване на грунда.
Arata
Момчета, благодаря на всички за инфото.
Колкото за самоделните - преди около 4г сглобявах по чертеж на тогавашното ми гадже шкаф за обувки в коридора... С качествено обкантени МДФ материали ми излезе близо 1.7 - 2 пове4е отколкото масивите в магазин, без да броим труда. Така че сега искам да видя какво има "готово" и тогава ще реша.
Моля кажете ми, кухненски шкафове изцяло от дърво-чам, няма ли да измята и не е ли мн. грубо? :?
  • 1
  • 2

Тема "Евтини кухненски мебели" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: