• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Mega - специалист
Зравейте,

Предстои ми захранване на вилата с вода. Имам да прокопая едни 30 метра. Въпроса ми е има ли машина от рода на тези дето се реже асфалта с тях или подобни, които правят само един канал, колкото да се положи тръбата? Защото ако карам по стандартната процедура с лопатата ще стане много голям канал и много излишна работа. Ако има подобна машина как се казва за да я търся под наем. Все пак за тръба Ф25 не си заслужава да правя канал с лопатата.

Предварително благодаря.
EDI - майстор
Има малки багерчета, БОБКЕТ, кофата е малка, 30 см, точно за канали.Няма начин да няма при вас под наем, в Ямбол има две-три фирми ги предлагат.На мотосмяна май беше към 250 лева, но не съм сигурен.
Mega - специалист
Да тях ги знам, макар, че за една тръба трябва много малко място. Ще се обадя да питам колко им е производителноста, колко метра може на прокопаят за една мотосмяна.
kam34 - специалист
Питай и за производителноста на местните багерчета тип Манго, може да ти излезе по евтино.
Каналски - специалист
http://vbox7.com/play:618f2709
тази мисля, че е налична в София, ама ....
bulhomes2 - майстор
Когато ВиК сменяха уличните тръбопроводи бяха наели външна фирма, която с "къртица" пробиваше под асфалта.
torbalan - Дървен философ
в какъв терен ще копаеш??????

ако е почва - не си заслужава разправиите да търсиш машина за 30 метра...
Тани - модератор
При нас тези малките багерчета са по 30 лв./час . Предполагам за час-два в зависимост от дълбочината и терена ще ги изкопае тези 30м.
Mega - специалист
... Проблема е, че терена е планински и е малко сложен за достъп на такава техника. Явно ще викна екип с багерче да види и да каже дали ще стане. Ако не почвам с лопатата, но тя пие много бира и много кебапчета харчи. Хаха ;)
torbalan - Дървен философ
ако може да се копае с лопата - драма няма
за една сутрин ще сте го изкопали, положили тръбата и заровили...
в ранния следобяд по тръбата вече ще тече вода, за да охлажда бирата...

въпроса е да не ударите на камък...тогава, става кофти...
с багерче няма да стане, а ще трябват кирки, чукове лостове и т.н.
  • 1
  • 2

Тема "Има ли машина за вкопаване на водопровод?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: