Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
digigard - помощник
Здравейте!
Монтирах на вилата си един прожектор с датчик за движение-при навлизане в зоната на датчика/PIR/, прожектора се задейства и осветява. Искам да му сложа един брояч, който да отброява колко пъти се задействал прожектора, 150 вата е лампата.
Ще съм благодарен за съвет!
lubomirlz - специалист
броячи По-скъпи варианти са Сименс, шнайдер, АББ, Мюлер. Но за твоята цел май не си струва.
valat111 - специалист
digigard написа:
Здравейте!
Монтирах на вилата си един прожектор с датчик за движение-при навлизане в зоната на датчика/PIR/, прожектора се задейства и осветява. Искам да му сложа един брояч, който да отброява колко пъти се задействал прожектора, 150 вата е лампата.
Ще съм благодарен за съвет!
А какъв е смисълът от отброяването? Сега ще обоснова мотивите за въпроса. В обхвата на датчика на моят прожектор, който също е на вилата, са клоните на череша. При по-силен вятър сработва от движението на клоните.
valqk - специалист
има лесен вариант направи си сам.
Намираш един брояч от километраж (или подобен който се премества с цъкане).
Намираш реле на 220волта, може и контактор - което ти дойде по-евтино.
Свързваш релето/контактора към лампата и котвичката към цъкалото.
поне това се сещам да става лесно и без електроника.
100% има и други лесни варианти :)
evil - специалист
"""А какъв е смисълът от отброяването? Сега ще обоснова мотивите за въпроса. В обхвата на датчика на моят прожектор, който също е на вилата, са клоните на череша. При по-силен вятър сработва от движението на клоните."""
Колега хайде не така.В този форум са технически грамотни хора и да ги изкарваш че идва ли не пасат трева не върви много :-D .Думичките "инфра ред" говорят ли ти нещо.Аз имам около къщата 7 датчика/китайски/ и 28 дървета и никой не реагира на клони :lol: .Или датчиците ти са по-смотани от китайските или ни вземаш за канарчета :lol:
zz_stefanov - майстор
Това е защото на клона има котка или птичка :lol:
vk - специалист
digigard - как се реши проблема ? Какъв брояч взе ? Схеми на свързване към датчика ?

Тема "Съвет за отброяващ датчик на PIR-прожектор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: