• 1
  • 2
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
estorm - специалист
Здравейте ! Дайте предложения за ефективен начин за пробиване на отвори f32 мм в ламарина 0,8 мм. Става дума за стотици дупки за което е изискването устойчивост на пособието. Виждал съм боркорони и свредла особено заточени с 2 външни режещи ръба. Кое е по добро и издръжливо. 3 вариант е матрица ( имам къде да ползвам преса) но доколкото знам изработката на матрици е много скъпа.
torbalan - Дървен философ
стотици дупки в ламарина се правят не с боркоронка или сфредел, а с щампа, щанца, дзъмба и т.н. :)

мисли в тази посока...
estorm - специалист
Кажете ми най добрия вариант. Имам и колонна бормашина.
Smarin - специалист
Това на щанца с ЦПУ ще стане за минути (щом отворите са стотици , виж ако бяха хиляди .. ) но кажи и за какво точно иде реч , примерно ако ти трябват 200 детайла с размер 200х200 с 4 отвора фи 32 е едно , пък ако ти трябват 4 листа 2000Х1000 с по 200 отвора е по различно , също и каква точност се гони . Пиши ми ако желаеш на личен имам достъп да такава машина (но е малко старичка и десетите не ги познава отдавна ) също в района на София се сещам за поне 3 фирми , които разполагат с такива машина . Иначе с матрица не е лош вариант , но зависи от габаритите на детайлите , които ти трябват пък и изработването на качествена матрица струва пари , които едва ли ще се оправдаят за няколко стотин отвора

ПП : не че и с колонна бормашина няма да стане , но ще ти отнеме доста повече време
estorm - специалист
Не гоня точност . Не мога да си позволя и скъпа машина. Детайла е диск с f600 мм и на всеки детайл има само една дупка f32-33 на 120мм от периферията. С бургия тип ' циганка ' на бавни обороти става ама качеството не ми харесва.
inspo - майстор
Такава тема вече има, но няма кой да чете.

http://napravisam.bg/forum/viewtopic.php?f=56&t=25702
dragozow - майстор
Само щанца, забрави всякакви свредла и боркорони.
estorm - специалист
inspo написа:
Такава тема вече има, но няма кой да чете.

http://napravisam.bg/forum/viewtopic.php?f=56&t=25702

1 во тази тема изчетох. В нея отговор определено няма. Но все пак мерси за труда да ми я покажете.

dragozow и на мен ми се струва, че натам отиват нещата. Само искам да се убедя дали няма някакъв шанс да се намери подходяща корона.
Smarin - специалист
Преса каза , че имаш , остава ти да се снабдиш с поансон , матрица , да ги центрираш захванеш , един импровизиран ограничител и си ти - друг е въпроса дали има смисъл , но това сам прецени . ако са ти само тия 600 бройки май няма много смисъл . вярно форума е направи си сам , но понякога е много по - изгодно работата да бъде свършена от друг
novgradski - специалист
....в старата фирма ползвах комплект (в куфарче)инструменти.Представлява ръчен хидроцилиндър с ръчка(прилича на такаламит) и двойка (поансонче и матричка)комплект за всеки отвор,но първо се пробива ф10....утре ако имам възможност ще кача снимки на един "побългарен" инструмент за ф30 ,който си направих ,но използвам винт за "събирането на поансончето и матричката(иначе -хидравлично е по-лесно и по- бързо)
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за пробиване отвор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: