• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
benza83 - специалист
Източната туя започна на й пожълтявът(покафенявът) листата отдолу -това белест ли е висока е около 60 см сята е преди около месец торена е с NPK и листна тор
В райграса се появи трскот и някаква широколиства трева какво да правя имали с какво да пръскам
ArturDent - Почти Безобиден
Троскота го подстригвай, с райграса, иска по-малко грижи ;), а има препарати за широколистни плевели - питай в а.аптека.
cecovili - напреднал
Здравейте,
туята рядко боледува, така че пожълтяването е свързано със суша, сянка или засаждането.
Колкото до троскота в чима с райграс, мога да кажа че помага само плевене или пръскане с раундъп и ново затревяване с тревна смеска. Широколистните треви в райграса може да премахнеш със селективни препарати примерно - матон.
Виж повече за поддръжка на тревен чим на http://ecodesign.bg/2009/03/poddrajka-na-treven-chim/
benza83 - специалист
аз поливам редовно туята ,не е на сянка
какво мда правя
трябва ли да пръскам с нещо
Градинар - специалист
Помогнете малко с туята, като дадете поне една снимка. Или освен да питаме кристалното кълбо.
Тросткота може да държи на суша, бедна почва, но газене не търпи. Валирайте редовно с тежък валяк. Ако го плевите трябва да вадите хубаво, целия корен, иначе го стимулирате и полза няма.
titingo - напреднал
Градинар написа:

Тросткота може да държи на суша, бедна почва, но газене не търпи. Валирайте редовно с тежък валяк. Ако го плевите трябва да вадите хубаво, целия корен, иначе го стимулирате и полза няма.
Градинар,гледам професионален озеленител си,как може да препоръчваш за борба с троскот в тревна площ - редовно валиране .Това е как да се изразя, не само че не е професионално ами просто абсурдно ,как може да ти дойде на ум да напишеш борба срещу троскот тежък валяк..?
Sk4 - специалист
едва ли има по грозно дърво от това... а и да си призная не съм виждал, не стига че расте на тая посока дет духне вятъра... + това жълтее кривее, хилавички са си... и коренната система им е такава,не знам какво му харесвате на това растение... аз имам едно 55/60годишно и съм му вдигнал мерника от доста време....
и все пак ако искате да изглежда прилично, поливка всеки ден/сутрин вечер/особено в горещите дни, и редовно почистване на изсъхналите клонки + оформяне на короната... и няма да има проблеми, тъпо и упорито е/лесно не умира (:
benza83 - специалист
ето и снимки на туята

Прикачен файл

2011-09-25 08.43.55.jpg

Прикачен файл

2011-09-25 08.43.47.jpg

Прикачен файл

2011-09-25 08.43.40.jpg
Градинар - специалист
titingo написа:
Градинар написа:

Градинар,гледам професионален озеленител си,как може да препоръчваш за борба с троскот в тревна площ - редовно валиране .Това е как да се изразя, не само че не е професионално ами просто абсурдно ,как може да ти дойде на ум да напишеш борба срещу троскот тежък валяк..?
Какво би заложил?
benza83 - специалист
Трябва ли да пръскам с нещо туята
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с Източна туя и райграс" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: