• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
kabel96 - специалист
Има ли някой наблюдение към този модел.
Технически спецификации:

Номинална мощност: 800 W
Максимална смукателна височина: 40м
Максимален дебит: 50 л/мин.
Максимален напор: 8м
Максимално работно налягане: 3 bar
Температура на околната среда: 0 - 40°С
Максимална температура на водата: 80°С
Диаметър на входа: 1"
Диаметър на изхода: 1"
Напрежение: 220V/50Hz
Артикулен номер: 071101
Баркод: 3800123123863
http://www.raider.bg/index.php?p=5&cat=58&id=269.
batkotony - специалист
В началото на лятото ми се повреди старата помпа в градината (Вида) и след като поумувах,реших,че не си струва да се прави(имаше проблеми и механични ,и електрически ,и от ЕГН-то... :lol: ).След кратка разходка по няколко магазина се сдобих с точно такъв хидрофор,който монтирах на мястото на старата помпа.Впечатленията ми са повече от много добри,просто усетих удоволствието от това ,да имаш винаги вода по ръка,без да се налага да обезвъздушаваш като луд всеки път като решиш да поливаш или да си измиеш колата...С две думи-доволен съм! :-D
ПП.Нямам впечатления как би се държал във водопроводна мрежа,но предполагам,че този режим,на който аз съм го сложил ,е по тежък и се справя...
kabel96 - специалист
Благодаря,не е за мен върша услуга и ще се ползва да мие 20 квадрата един път на ден.Ще дърпа вода от 2 метра.Интересуваше ме да не прави магарии щото ще го ползва жена. :-D :-D
iivanov - майстор
Малко мирише на нафталин,ама да я извадя.
Дядото даде един такъв да го ползвам за капково,щот видата не ми е изгодна.Обаче...След няколко минути нормална работа в цикли,в смукателния маркуч започнаха да се появяват мехурчета/маркуча е прозрачен/ и всичко отиде по дяволите.А вода в кладенеца има.Кво прайм? :shock:
dragozow - майстор
Виж там където е хванат смукателния маркуч за помпата връзката.
iivanov - майстор
Малко след като повдигнах въпроса попаднах на товаhttp://engineering-review.bg/engineerin ... 35&id=1731
Това ли е което си мисля и как да го излъжем?
hidrazin - майстор
А вода в кладенеца има.Кво прайм? :shock:
Не е кавитация. Щом мехурчетата са в смукателния маркуч виж къде е пробит/спукан или ако имаш
снадки ги уплътни добре.
:partyman:
iivanov - майстор
Маркуча е нов,за вакуум,а единствената снадка е под вода.Смятам,ако проблема е в маркуча,въздух щеше да има още при стартиране.А и балончетата се уголемяват с течение на работата,а не са равномерни,както би трябвало да е при пробив.
Junak - майстор
hidrazin написа:
А вода в кладенеца има.Кво прайм? :shock:
Не е кавитация. Щом мехурчетата са в смукателния маркуч виж къде е пробит/спукан или ако имаш
снадки ги уплътни добре.
Точно кавитация. Намали смукателната височина - доближи помпата до нивото на водата
hidrazin - майстор
Ако наистина е кавитация - височината се намалява, както каза колегата или дебита. Кран/стеснение на изхода.
  • 1
  • 2

Тема "Хидрофор Райдер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: