• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
streetfight - помощник
Здравейте, лампата е нова с 5 енергоспестяващи крушки. Чува се леко, но дразнещо жужене. Къде може да е проблема?
vvventsi - специалист
да не би някоя крушка да не е затегната добре във фасонката?
streetfight - помощник
Не е от това, всички крушки леко жужат
vvventsi - специалист
ако ги завиеш на някой друга фасонка дето не на този полюлей пак ли жужи?
Gadnyara - специалист
Нормално явление за луминисцентните лампи, каквато предполагам е въпросната компактна крушка. Технологията е такава. Навремето им жужаха дроселите. Сега трафчетата.
Наблюдава се навсякъде, където се ползват FL - лампи тип 'пури', LCD TV или монитори, компактни енергоспестяващи лампи.
fikata - майстор
Явлението не е нормално. Не оправдавайте по ниското качество на изделията като нормално. :idea:
streetfight - помощник
ето това е лампата, с 5 крушки Е14

Изображение

нямам другаде такава фасунга да пробвам дали ще шумят
fikata - майстор
Купи поне една такава миньонка от друг производител,навий само нея и виж разликата.
c5pro - специалист
Gadnyara написа:
Нормално явление за луминисцентните лампи, каквато предполагам е въпросната компактна крушка. Технологията е такава. Навремето им жужаха дроселите. Сега трафчетата.
Наблюдава се навсякъде, където се ползват FL - лампи тип 'пури', LCD TV или монитори, компактни енергоспестяващи лампи.

Ха не знаех,че Л.Л. имат трафчета. :?
Gadnyara - специалист
c5pro написа:
Gadnyara написа:

Ха не знаех,че Л.Л. имат трафчета. :?
Не е страшно - аз много повече неща не знам!
Приемам критиката - нека е феритен трансформатор. Все пак, не сме на научен съвет, а в непрофесионален форум.
:partyman:
Добавено:
http://qrx.narod.ru/rem/see.htm
http://www.diagram.com.ua/info/sov_rad/14.shtml
Последна промяна от Gadnyara на чет окт 20, 2011 10:32 am, променено общо 1 път.
  • 1
  • 2

Тема "Дразнещо жужене на лампа с енергоспестяващи крушки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: