Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
Здравейте.От няколко дена съм в дилема и голямо чудене как да разреша следният проблем.При работа на климатика ми - Самсунг 12-ка, периодично се чува пукане в тонколоните на компа , клавиатурата отказва за няколко секунди светодиода и угасва за момент и след тoва пак светва.В този момент клавиатурата е неизползваема.Също ползвам миди контролер на USB, който тотално отказва връзка в този момент с програмата, която управлява.Всичко се оправя като рестартна програмата и така до следващото пукане .Вчeра тествах останалите кръгове на инсталацията ,но проблема остава същият, където и да вържа климатик или компютър досадното пукане излиза , а и резултатите след него.Всички устройства свързани с компютъра , както и самият той са след UPS.Когато климатика не работи всичко е наред, няма пукане, няма сривове в клавиатура и контролер.Проблема явно е в него.Може би при включване напрежението пада , или пък създава пикове , не знам точно какво може да е за да реша какво да правя нататък.Дали да закупя стабилизатор за напрежение или нещо друго ? Моля, ако има компетентни люде да дадат съвет.
sstefanov - майстор
1. Провери си цялата инсталация за проблемни връзки.
2. Мрежови филтри на климатика и компютъра.
3. По-качествено захранване на компютъра.
За инсталацията трябва да изпозлвам специалист в областта.
От къде мога да закупя мрежови филтри и знаете ли каква е цената им приблизително?
Захранването на компютъра е що годе сносно - Fortron 400W и според изискванията на дъното е добре.
Благодаря за съветите...
gogotattoo - специалист
Пробвай първо да включиш двете неща на самостоятелни токови кръгове; това става ако са вързани на един токов кръг, първо стартовият ток е висок и понякога пада прекъсвача даже, второ по мрежата тръгват едни хармоници, които може би ти пречат. Това не става с всички климатици и компири, но като се насложат няколко такива неточности по изпълнението и така се получава. Винаги съветвахме клиентие да теглят самостоятелна линия за климатика от таблото.
От проба глава не боли :)
Бай Член - специалист
Не е нормално, ако е наред UPS-a да ти се случват тези неща, освен всичко, той би трябвало да ти филтрира пиковете от климатика. Колко годишен е и като изгасне тока колко време държи?
Щото аз преди години имах 'обратен' UPS. Като изгасне тока държи 10-15 мин, като дойде тока и рестартираше компа, оказа се, че управляващата платка нещо се е сдухала.
Оказа се, че проблема идва от захранващият кабел на климатика .Когато го разкарах на по-голямо разстояние от цялата система нещата се нормализираха.След това го включих в друг кръг и вече не ми ресетва кейборд и миди контролер.Пиковете се чуват в тонколоните , но са твърде слаби.UPS-a ми е APC RS-900, батериите му ги сменях преди няма и година.Тествах го колко време държи, може би 5-10 минути максимум.Към него са свързани мониторна система: субуфер + 2 бр. мониторни активни тонколони.Не мога да си обясня защо не филтрира тези пикове Юпиеса.Може би минават твърде бързо или нямам адекватно обяснение.Благодаря ви за съдействието и вниманието.

Тема "Проблеми между климатик и компютър.." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: