• 1
  • 2
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
release - специалист
искам да ми обясни някой как да направа тази извивка на тавана отпред на картинката в червеното

мисълта ми е че искам отпред завършека където е извитото да е с борд и скрито осветление и незнам там как да си подредя профилите

Прикачен файл

fdf.png
fdf.png (11.2 KиБ) Видяна 9241 пъти
Pooh - майстор
Даваш размери на помещението и желаната фигурка, смекчаваш малко тона (не "искам някой да ми обясни!", а "Може ли някой да ми помогне с обяснение?"), и ще получиш адекватен отговор. Да, сетих се още нещо - целият таван ли ще е окачен, или само фигурката със скритото осветление?
release - специалист
размерите на стаята са 5м на 3,5м а вигурката ще е 2.5 на 3,5. и не съм искал да е такъв тона просто така си говоря. извинявам се
KnauFer - специалист
"Да, сетих се още нещо - целият таван ли ще е окачен, или само фигурката със скритото осветление?"
Добре е ,да е целия таван ,щото има риск да стане криво и като светне скритото ,ще се получи доста грубо ..
ivanpetrov - специалист
Четвъртата тема след твоята ,може да я прегледаш и нея.Знам ли може и да ти помогне :)
release - специалист
целия таван ще е
Тани - модератор
Имаш късмет , че преди 2 години съм снимал как съм правил такава фигура . Сега си виждам грешки , които биха могли да се оптимизират :) Не ми се качват снимките по сървъри , затова ще пусна няколко поредни поста!

Прикачен файл

P1150202.JPG Първо си начертавам и изрязвам долната по-широка част на фигурата, защото радиусите са големи и не могат да бъдат начертани направо на тавана. След това с шаблона начертавам външния край на фигурата. Другия вариант е направо да захванеш шаблона с рапидки за тавана.

Прикачен файл

P1150216.JPG Решаваш какво ще е разстоянието между двете извивки и си начертаваш кръг от ГК с радиус избраното разстояние. Изрязваш с нож по контурите , а останалото оформяш с рендето.Пробиваш в центъра отвор , колкото да мине молива и инструмента е готов

Прикачен файл

P1150219.JPG Остатъците от изрязването на шаблона захващаш с рапидки за тавана по контурите на фигурата и с направеното по-горе приспособление се начертава къде ще е профила на вътрешния ГК.

Прикачен файл

P1150226.JPG Изрязват се профили , така че да могат да следват радиуса

Прикачен файл

P1150220.JPG Захващат се изрязаните профили за ГК така , че да не превъртат
Тани - модератор
Я , то можело и по повече от 5 снимки :supz:

Смятам , че от тук нататък ще се ориентираш по снимките!

Прикачен файл

P1150240.JPG

Прикачен файл

P1150256.JPG Предварително трябва да шпакловаш и шлайфаш вътрешната част от фигурата , защото от една страна там ще се забелязва и най-малката неравност заради скритото осветление , а от друга почти ще ти е невъзможно да бръкнеш да шпакловаш там!

Прикачен файл

P1150267.JPG

Прикачен файл

P1150269.JPG Тук, ако го правя сега бих обърнал долното UD така, че да мога да вкарам CD в него!

Прикачен файл

P1150275.JPG

Прикачен файл

P1150277.JPG
P1150277.JPG (110.38 KиБ) Видяна 9067 пъти

Прикачен файл

P1150320.JPG

Прикачен файл

P1150327.JPG

Прикачен файл

P1150324.JPG

Прикачен файл

P1150332.JPG
P1150332.JPG (116.73 KиБ) Видяна 9067 пъти

Прикачен файл

P1150410.JPG Ето и крайния резултат!

Прикачен файл

P1150420.JPG
cybersas - специалист
Извинявай, ама от къде да си намеря белите профилчета , които са на лицевата страна на снимките... Не съм ги виждал по магазините. От СФ съм?

Мерси.
Тани - модератор
От ЩРОМ в Пловдив . Не знам дали имат склад в София , но мисля че в ЮНГ съм виждал. Сигурно има и на други места но , никога не съм пазарувал подобни неща в София и не мога да ти помогна!
  • 1
  • 2

Тема "въпрос за таван" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: