Най - вълнуващия въпрос зимно време.
маречков - специалист
Здравейте, имам си руски чугунен петсекционен котел. Полвам го вече втора година без да ми създава главоболия. По данни от човека, от който го купих е 30 киловата. Преди наколко дни най-накрая подвързах и последните два радиатора и ..... повече от 60 градуса котела не можа да вдигне. Инсталирани са към 27 - 29 киловата - радиатори, бойлер, подово и лира.
Та питам някой знае ли този котел колко киловата е?
naskov - майстор
Moже да е 30кВт на нафта. На въглища е по-малко, на дърва още по-малко. Така, че като ти казват киловатите питай за какво гориво става въпрос :wink:
маречков - специалист
Ми то вече да питам е късно. :lol:
Котела е за въглища си мисля, защото вратата горе е малка. Както и да е, ако някой ползва такъв, нека сподели. Инфо в нета няма. Предполагам, че киловатите са наистина там някъде, щото петсекционно симе е 29, с малката подробност, че е значително по - оребрено от руското.
filmatoplo - майстор
5 секции по-ми мясат на 25 киловата на дърва , с въглища може да стигне 30 клв.
AntonBM - специалист
Няма значение, че котела вероятно е по-малък от 30 kW. При сегашните температури, ти би трябвало да вдигнеш температурата. Потребните нужди на сградата са по-малки, температурата на помещенията трябва да се постига по-лесно и консумацията на радиаторите да спадне (дори и да няма термо-вентили). Проблема при теб вероятно е, че ти нямаш регулация на долната температура на котела. За да изкараш от него всичките киловати, които той може да има, трябва котела да се загрее над 70°. При теб кога тръгва помпата? Имаш ли термостатичен вентил, който да поддържа котела топъл?
имам го същия,дадоха ми го за 27кwза сега нямам оплаквания и си прав,че е само за кюмур.

Тема "Руски котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: