Всички въпроси за вилата.
Здравейте колеги!
От скоро съм във форума и реших да пусна една тема с това което съм направил.
Всичко започна преди 2 год.като идеята беше да си направим някъква беседка на двора за да има каде да се събираме сабота и неделя с приятели на село,а не да се тъпчен в къщи.
Тъи като работим с баща ми през седмицата,трябваше да я правим през почивните дни.Първо избрахме мястото на което да я направим,после изляхме бетонна основа и купихме дървен материал,ламперия,битумни керемиди и улици за покрива и започнахме.Само двамата си работихме,не исках никъкви майстори,по добре да стане по бавно но добре :-D
Ето някои снимки от началото:
Прикачен файл:
IMG_3585.jpg

Прикачен файл:
IMG_3586.jpg

Прикачен файл:
IMG_3588.jpg

Прикачен файл:
IMG_3995.jpg

Прикачен файл:
IMG_4057.jpg

Първоначалната идея беше да е открита беседка,след това мислех да я затворя за зимата а лятото да си е открита.В краина сметка я направихме затворена с врата и дограма.Покрива го направихме от ламперия и битумни керемиди.Иззидахме ютонг на около метър височина,другото реших да е прозорци да стане по светло и да има видимост на всякаде,единия прозорец е отваряем,спретнах и една врата от алуминий(дограмаджия съм) :-D останалите прозорци направих от дървени рамки и сложих в тях стъкла.Така вече се затвори от всякаде.Цялата дървения лакирахме с лак(орех) смесен с малко двигателно масло.От вън стените ги направих със силиконова мазилка.Вътре на пода сложих теракот,стените ги шпакловах и с бял латекс,последваха окабеляване и осветление,направих си мега як полилей :-D на стената сложих от тея старите газови лампи само че вече с ел крушки:).Остана обзавеждането,направих си една доста стабилна дървена маса,пейки имах готови,
малко старинни неща по стените за да придобие по битов вид и малко по малко взе да придобива завършен вид. :-D
Това е за сега,по късно ще кача още снимки и продължавам по нататък с развитието по темата
Здр.отново!
Продължавам по нататък по темета :)
С доста работа,също и пари :-D малко по малко взе да заприличва на нещо кадето може да седнеш и да удариш лактите на масата и с голям кеф да пиеш няколко ракии.Но нещо като че ли липсваше и то беше една камина кадето да метнеш нещо на жарта и удоволствието да е ощо по голямо
Прикачен файл:
IMG_4497.jpg
Прикачен файл:
IMG_3986.jpg

останалите снимки ето тук:
http://dinko85.snimka.bg/architecture/m ... 2.25743747

След като завършихме беседката,то си стана цяла механа :-D и тъй като не можахме да направим вътре някъква камина,решихме да направим вън нещо като барбекю и площадка за през лятото.
Отново изляхме основа от бетон,като оставих и място за 2 малки градинки,самото барбекю реших да е на ъгъл.
Прикачен файл:
074.jpg
Прикачен файл:
12052011600.jpg
Прикачен файл:
05062011661.jpg

За самото барбекю не сам правил някакви кой знае какви изчисления,така го измислих просто и мога да кажа че не мога да смогна да му слагам дърва :-D
На самата плочадка реших да направя нещо като покрив ако сличайно завали дъжд,за момента съм направил само подпорните греди с ребра на тях,покрив още няма тъй като едно че и парите взеха да свършват а и заминах за Белгия да работя.Но за напред мисля да го покрия с ламперия и битумни керемиди.
Още сминки тук:
http://dinko85.snimka.bg/architecture/b ... 8.25744400
А между другото от един склад намерих съвсем случайно един дървен бар с 2 маси и 4 пейки и въобще не се замислих дали да го взема.Пейките и масите ми вършат иделна работа,но за бара не съм нямерил още подходящо място.
Ето го и него:
http://dinko85.snimka.bg/architecture/i ... 6.25744522
Надявам се да ви харесва,приемам предложения какво друго може да се направи още.
Поздрави на всички майсторчета които са се захванали с нещо такова :-D
Добре е станало! А и доматите са на една ръка растояние :-D . Пейките и масата много кефят- пасват си с обстановката. За барплота обаче не виждам много място навън. То поначало вътре му е мястото и ако можеш да го събереш ще заспи. Струва ми се, че беше по-добре да оставиш предната стена подвижна. Така имаш по-голяма площ през лятото, а и няма да се налага направата на навес срещу дъжда!
Радвам се че ти харесва колега,то сега като е готово и аз искам да променя доста неща,но така ще си е :-D Яд ме е че не направих вътре една камина,ама тая постройка където съм я ползвал за гръб на беседката(това е баня+още едно помещение) има вариант да съборя част от стената и вътре да направя една камина.
А тоя бар не знам изобщо къде ще му търся място,за вътре е много голям,за вън също :-D ,трябва да правя и за него някво друго място :-D което няма да стане сигурно.Като го взимах въобще нямах представа кво ще излезе-всичко беше опаковано в кашони,само видях пейката и масата(бяха си сглобени)и главно заради тях го взех,пък и беше на разпродажба как да го изтърва и чак после като го сглобих видях какво излезе :-D
Няква идея да имате какво да сложа да спира вятъра на тази стена която е от към градината(в ляво от барбекюто),че от там доста духа?Нещо през което да може да се вижда и да не е нещо масивно или аз не знам :-D Дайте идеи.
А за любителите на дървениите и битовите предмети да споделя че тука в Белгия са големи маниаци на тая тема,има пазари където се продават много мебели от масив и много други неща и то на символични цени,но каквото съм си харесал ще ми трябва цял камион да ги домакна до БГ :-D
Ето някои неща които глася за механата:
Прикачен файл:
131120111055.jpg
Прикачен файл:
121120111048.jpg
Прикачен файл:
22082011824.jpg
Прикачен файл:
271120111084.jpg
Прикачен файл:
271120111086.jpg
Защо не жертваш едната градинка-тази от страната на барбекюто? Така ще намериш място за барплота и ще имаш преграда срещу вятъра от нея страна!
Да, ако се беше сетил по-рано да вместиш барбекюто вътре щеше да имаш 2 в 1-барбекю и камина! Макар, че барбекюто щеше да има повече декоративна функция с този разход на дърва както казваш.
Във форума има доста идеи за направата на отоплителна система от открита камина. Поразрови се- не е трудно изпълнението.
Той вятъра духа всъщност между барбекюто и механата,не от дясно.Може би там да сложа бара,а тая градинка дясната да я махна за да има повече място за масата и пейките.
Нещо такова:
Прикачен файл:
21.jpg

А има ли някой който е правил нещо като механизъм за чеверме с водно колело?Ако има да каже как го е направил,че мисля и нещо такова да правя в бъдеще :-D
Дайте идеи колеги,че нещо не мога да намеря тема за чевермета и механизми.И снимки също вършат работа.
Ако сложиш бара на очертаното място ще се случат две неща:
1. Ще ограничиш достъпа до барбекюто и
2. Ще скриеш хубавата тухлена стена.
Аз пак ти предлагам да го сложиш на мястото на градинката-там гледам имаш някаква телена ограда май и ще я скриеш. В Бриколаж и в Практикер съм виждал едни бамбукови и тръстикови рогозки с различни размери. Тях можеш да сложиш от външната страна на тухлената стена. Така хем ще се пазиш от вятъра хем ще има декоративен ефект!

Мерси колега,това водното колело най-ми хареса от всички идеи в темата.Нещо такова мисля и аз да направя само че трябва да го поизмисля малко поради разполложението на барбекюто ми.

ZMeyGorianin написа:Ако сложиш бара на очертаното място ще се случат две неща:
1. Ще ограничиш достъпа до барбекюто и
2. Ще скриеш хубавата тухлена стена.
Аз пак ти предлагам да го сложиш на мястото на градинката-там гледам имаш някаква телена ограда май и ще я скриеш. В Бриколаж и в Практикер съм виждал едни бамбукови и тръстикови рогозки с различни размери. Тях можеш да сложиш от външната страна на тухлената стена. Така хем ще се пазиш от вятъра хем ще има декоративен ефект!

Май си прав колега,бая си е голямо ако го сложа там ще заема много място.За рогозките е добра идеята,аз мислех с такива рогозки където ги продават по пътя(пак от тръстики,самоделки)
А това са някои снимки малко преди да замина за Белгия,точно средата на лятото,когата почваха да зреят доматите и ми беше най-хубаво да засядам край камината:
Прикачен файл:
29072011771.jpg
Прикачен файл:
29072011768.jpg
Прикачен файл:
31052011644.jpg
Прикачен файл:
29072011770.jpg
Прикачен файл:
29072011769.jpg

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Всичко за вилата”